Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

APDETIC: romānii sunt conectați cu tehnologia și cāștigă premii pentru inovație

10 Martie 2010



Conform unui studiu desfășurat online de APDETIC, în cadrul proiectului eSkills Week 2010, circa 94% dintre repondenții din România au un telefon mobil, 49% au un computer desktop, 33% au laptop și 17% au ambele tipuri de computere, iar 76% dintre tinerii intervievați folosesc stick-uri USB. Aproximativ 80% dintre ei stau zilnic pe Internet peste 3 ore, iar utilizarea principală este comunicarea (89%). Mulți folosesc Internetul pentru informare (80%), iar aproape 78% au declarat că folosesc mediul online în scopuri educative. Circa 87% dintre participanții la studiu zic că au accesat magazinele online, dar mai mul de jumătate folosesc doar cu plata la ramburs, iar numai 20% au utilizat și soluții de plată electornice, conform studiului APDETIC.
În cadrul eSkills Week, concursul Go Digital a adus României două premii de nivel european. Doi tineri din Iași au luat premiul întâi la secțiunea Antreprenoriat cu un proiect de încărcător pentru telefonul mobil bazat pe mișcările utilizatorului. De asemenea, o echipă din România a luat locul doi la una dintre categoriile concursului în care s-au înscris 60 de proiecte din 22 de țări europene.
Evenimentul european eSkills are ca scop stimularea tinerilor pentru a adopta cariere in domeniul IT. Studiile de la Bruxelles spun că în 2015 numărul de specialiști IT va fi cu mult mai mic decât cerințele reale, lipsind la apel peste 400.000 de specialiști. De asemenea, oficialii europeni spun că peste cinci ani, numai 10% dintre locurile de muncă din Europa vor accepta oameni fără pregătire în domeniul IT.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite