Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

IT&S are ca target creșterea afacerilor cu 20% īn 2010 prin intrarea pe segmentul LCD TV

10 Martie 2010



Importatorul și distribuitorul de echipamente IT și electronice IT&S are în target pentru 2010 o creștere cu 20% a veniturilor companiei față de anul 2009. ”Ne propunem ca în prima jumătate a anului 2010 să diversificăm categoriile de produse comercializate, adăugând portofoliului existent televizoarele LCD” a anunțat Dana Iorga, director general al companiei. În perioada 2008-2009 cifra de afaceri a companiei a fost de 25 milioane de euro, iar pentru 2010 IT&S și-a propus o cifră de afaceri de 15 – 18 milioane de Euro, în funcție de evoluția pieței.

Dana Iorga


În ce priveste piața de IT în 2010, Dana Iorga face previziuni rezervate: “în opinia noastră, s-a atins punctul de jos al scăderii, cel mai probabil 2010 va fi un an de relativ echilibru în care, chiar dacă va exista o creștere, aceasta nu va fi semnificativă - undeva în jurul valorii de 5%.” Analizând principalele segmente de afaceri, oficialul este de părere ca netbook-urile rămân constante în 2010, dar cererea de mobilitate din contextul actual duce la scăderea vânzărilor pe computere destkop. În schimb, numărul de laptopuri vândute în 2010 va crește cu cel putin 20 %.
Pe segmentul foto-video, compania consideră că volumele vor rămâne constante, deși prețurile pentru aceste produse au crescut. Echipamentele profesionale (cum ar fi scannerele de mare capacitate, serverele, stații de lucru portabile etc.), acestea au propria piață, sunt produse de nișă, deci depind de nișa pentru care sunt create. ”Vânzările pentru produsele profesionale au scăzut în 2009, iar estimările pentru 2010 duc la concluzia că acest lucru nu se va schimba, întrucât si de acum încolo se vor face achiziții bazate pe necesitatea imediată mai mult decât pe impuls”, spune directorul IT&S.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite