Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Win32/Agent - virus care sustrage informaţii confidenţiale

10 Martie 2010



Win32/Conficker este cea mai răspandită amenințare informatică la nivel global cu o rată a detecției de 9,62% dintre toate formele de malware depistate, conform datelor ThreatSense.Net, sistemul Eset de detectare malware in-the-cloud care colectează informaţii statistice de la utilizatorii produselor Eset Smart Security și Eset NOD32 Antivirus.
Printre primele trei amenințări la nivel global compania enumeră INF/Autorun cu 7,24% și Win32/PSW.OnLineGames cu 6,20%. Ambele ameninţări informatice clasificate astfel înglobează în cea mai mare parte Troieni ce exploatează sistemul de operare Windows prin funcția autorun (autorun.inf) sau care sunt proiectați pentru a fura informații confidentiale de pe calculatoarele utilizatorilor.
La ora actuală, a patra mare amenințare la nivel global este Win32/Agent, cu o rată de raspandire de 3,57%, dar a cărui rată de creștere lună de lună este foarte mare. Eset clasifică această amenințare ca pe o formă generică de malware din categoria celor care fură date de pe PC-uri. Win32/Agent s-a clasat în Europa în primele trei amenințări fiind detectat în 4% din cazuri.


Eset sfătuiește utilizatorii computerelor să se protejeze folosind un antivirus eficient și instalând actualizările de sistem de îndată ce acestea apar.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite