Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Mexicanul Carlos Slim l-a depășit pe Bill Gates în topul bogaților lumii

11 Martie 2010



Mexicanul Carlos Slim Helu, care își trage averea din telecom, este cel mai bogat om din lume pentru anul 2010, depășindu-l pe Bill Gates, care părea la un moment dat că va conduce lista pentru totdeauna, conform celui mai recent clasament Forbes. Din România doar Dinu Patriciu (2,2 mld. $) și Ion Țiriac (1,0 mld. $) apar în clasament.


Clasamentul celor mai bogați oameni din lume include anul acesta, conform Forbes, estimează la 1.011 lista celor care au averi cu 10 cifre, față de 793 de bogați acum 12 luni. În total 164 de afaceriști au reușit să revină în clasament după ce părăsiseră topul în urma unor afaceri nereușite.


Carlos SlimAverea lui Carlos Slim este estimată la 53,5 miliarde de dolari, o creștere de 18,5 miliarde de dolari în 12 luni. Bill Gates care a condus lista bogaților în ultimii 15 ani, este acum numărul doi, deși a câștigat 13 miliarde de dolari în ultimul an și deține 53 de miliarde de dolari, cu tot cu banii donați Fundației sale. Locul trei revine tot lui Warren Buffet, care a crescut cu 10 miliarde de dolari în 12 luni, ajungând la 47 de miliarde de dolari.


În medie, bogații din top au câștigat anul trecut 3,5 miliarde de dolari, față de un câștig mediu de 3 miliarde de dolari în anul precedent. Doar 12% dintre miliardari au piedut bani în ultimul an. În ultima perioadă, America pierde teren în timp ce în Asia apar noi miliardari. Circa 27 de noi miliardari provin din China. De altfel lista după țările de origine este acum dominată de China. Aici sunt 89 din cei 164 din topul celor mai bogați.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite