Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Servicii >> Stiri si comunicate

Serviciile HP de gestionarea imprimării aduc Nestle scăderea costurilor cu 23%

11 Martie 2010



Hewlett-Packard (HP) a prezentat un studiu de caz pe segmentul serviciilor de gestionare a imprimării (managed print services - MPS) în cadrul gigantului Nestle. Această abordare a fost recunoscută drept alegerea prefarată a clienţilor din categoria “enterprise”, conform IDC. Serviciile de imprimare administrată ale HP transformă procesele de afaceri prin optimizarea infrastructurii de imprimare şi imagistică a unei companii şi prin perfecţionarea şi eficientizarea circulaţiei documentelor, administrând toate mijloacele de imprimare şi imagistică; serviciile de imprimare administrată HP ajută clienţii să îşi reducă costurile, să îşi crească productivitatea şi să diminueze impactul procesului de imprimare asupra mediului.


Studiu de caz Nestle


Soluţia de servicii de imprimare administrată de la HP a condus la o scădere cu 23% a costurilor înregistrare de companie şi o scădere cu 20% a consumului de hârtie."Nu numai că am redus costurile cu 23% prin eliminarea costurilor de întreţinere, suport şi cartuşe, dar deasemenea am scăzut consumul de hârtie cu 20%", a declarat Tiziano Stopa, manager facility and technical procurement, Nestle. “În plus, flota de echipamente este mai eficient gestionată şi avem o remarcabilă capacitate de imprimare confidenţială”, a adăugat el.
Cazul este susținut de implementarea unei soluţii de servicii de imprimare administrate (MPS) de la HP aliniată unui acord internaţional. Nestle a implementat soluția software SafeCom care asigură imprimarea confidenţială şi capabilităţi speciale de “pullprinting” pentru informaţii sensibile.
De-a lungul anilor, flota de echipamente de imprimare şi imagistică Nestle crescuse la 400 de imprimante şi 56 de copiatoare în timp ce cele trei fabrici principale şi depozitele deţineau 158 de echipamente. Nestle Italia producea în mod uzual 12 miloane de pagini alb-negru şi 1,8 milioane de pagini color pe an. Numărul de cartuşe de toner şi cantitatea de hârtie creşteau constant de la an la an, a spus Tiziano Stoppa.
HP a reuşit să înlocuiască cele 400 de imprimante de la sediul central cu 132 de dispozitive de imprimare multifuncţionale HP, stabilind poziţionarea lor în mod strategic în cele trei clădiri de birouri. O soluţie similară de consolidare s-a aplicat în locaţiile din Padova, Parma şi Perugia. Pe ansamblu, soluţia s-a redus numărul de echipamente cu 71 de procente. Întreaga afacere valorează, în cinci ani, 1.8 milioane euro şi include întreţinere, suport tehnic prin intermediul pachetului de servicii HP Care Packs cât şi livrarea şi debarasarea în siguranţă a cartuşelor de toner.


Consumul de hârtie s-a la 2,76 miloane de foi sau 5.500 de topuri. Dacă luăm în calcul că buşteanul unui copac folosit pentru hârtie generează aproximativ 8.330 de foi, această înseamnă că Nestle alvează acum aproximativ 333 de copaci pe an



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite