Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

TRANSFOND şi „SEPA pe lei”: un pas necesar, pentru cine? (II)

12 Martie 2010




La aceste întrebări, TRANSFOND răspunde pieţei româneşti printr-un nou produs care va fi lansat în acest an, ca un prim pas spre raţionalizarea facturării: Serviciul de Facturare Electronică.


Destinat tuturor tipurilor de companii, serviciul va permite emiterea / aplicarea semnăturii electronice şi transmiterea de facturi electronice către plătitori, prin intermediul aplicaţiei TRANSFOND.


Într-o primă versiune, utilizatorii vor avea posibilitatea de a încărca facturile deja emise sau de a externaliza acest serviciu, emiterea / aplicarea semnăturii electronice făcându-se la nivelul aplicaţiei noastre.


Aplicaţia va asigura de asemenea distribuirea facturilor către destinatari prin utilizarea a două canale (fie direct prin intermediul aplicaţiei de facturare electronică, fie prin intermediul aplicaţiilor de internet banking), şi va oferi deopotrivă emitenţilor şi destinatarilor o platformă cu facilităţi de administrare a facturilor electronice, permiţând între altele vizualizarea şi descărarea acestora.


Ulterior primei faze de dezvoltare, serviciul va fi extins pentru a acoperi inclusiv transmiterea facturilor prin intermediul băncilor, cu posibilitatea de a folosi acelaşi canal de transmitere şi pentru factură şi pentru instrumentul de plată, ceea ce va asigura sau facilita şi o reconciliere automată plată-factură.


Avantajele pe care serviciul de facturare electronică al TRANSFOND le aduce societăţii (reducerea consumului de hârtie), emitenţilor (economii aferente proceselor de emitere, transmitere, arhivare, reconciliere, eficientizarea fluxului de numerar) dar şi plătitorilor de facturi, vor face din acest produs cel mai utilizat mijloc de gestionare a facturilor în următorii ani. Aceasta întrucât, pe lângă valoarea şi utilitatea produsului în sine, produsul de facturare electronică al Transfond este garantat de renumele de operator al sistemului interbancar de plăţi românesc şi de încrederea comunităţii financiar bancare.




Ionel Dumitru, PMP SEPA Project Manager,
TRANSFOND SA



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite