Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cinci īntrebări privind standardul de securitate PCI DSS

14 Martie 2010Piaţa plăţilor cu carduri este în continuă creştere în România şi, pe lângă aspectele pozitive determinate de această tendinţă, este de aşteptat, din păcate, ca şi numărul fraudelor realizate în procesul de plăţi să fie în creştere. În aceste condiţii, alinierea entităţilor ce îşi desfăşoară activitatea pe piaţa plăţilor cu carduri la cerinţele PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) se transformă într-un “must have”.

PCI DSS, fiind un standard nou, generează întrebări la care ne propunem să oferim răspunsuri pertinente într-o serie de articole consacrate acestui standard.


În acest articol, primul din această serie, vom clarifica ce este standardul PCI DSS, precum şi cine cade sub incidenţa acestui standard, urmând ca în următoarele articole sa abordăm întrebări cum ar fi:


Cum este promulgată şi validată alinierea la cerinţele standardului PCI DSS?


Care este termenul limită de aliniere la cerinţele standardului PCI DSS?


Ce trebuie făcut pentru alinierea la cerinţele standardului PCI DSS?


Ce este standardul PCI DSS?

PCI DSS este un standard de securitate apărut ca reacţie la numărul tot mai mare de furturi realizate în procesul de plăţi cu carduri bancare. Acest standard este dezvoltat de către PCI Security Standards Council, fondat de MasterCard Worldwide, VISA Inc., International American Express.


Standardul conţine un set de 12 cerinţe care se referă atât la securitatea soluţiilor de procesare a plăţilor, cât şi la securitatea fizică şi electronică a datelor, realizate prin diferite metode, cum ar fi:


· Construirea şi menţinerea unei reţele IT securizate;
· Implementarea măsurilor de control al accesului la datele posesorilor de carduri;
· Implementarea unui program de management al vulnerabilităţilor;
· Monitorizarea şi testarea regulată a reţelelor IT.


O asemenea abordare multilaterală permite crearea unei infrastructuri de securitate ce are drept scop prevenirea accesului neautorizat la datele posesorilor de carduri în domeniul plăţilor.


Cine trebuie să se alinieze la cerinţele standardului PCI DSS?

Cerinţele standardului PCI DSS se aplică tuturor entităţilor, inclusiv celor din România, care sunt implicate în procesarea datelor referitoare la plăţile cu carduri, cum ar fi:Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite