Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cinci īntrebări privind standardul de securitate PCI DSS

14 Martie 2010




Comercianţi (Merchants) - entităţi care acceptă spre plată carduri bancare şi care utilizează soluţii proprii pentru procesarea, stocarea şi transmiterea informaţiilor privind plăţile efectuate. În cazul în care comercianţii apelează la servicii de procesare a plăţilor livrate de părţi terţe şi nu stochează datele posesorilor de carduri, ei nu sunt obligaţi să se alinieze la cerinţele PCI DSS.


Bănci Eminente/Benificiare (Acquirer/Issuer Bank) - entităţi membre ale reţelelor de plăţi VISA, MasterCard etc. care emit spre utilizare carduri bancare de tip VISA, MasterCard etc., au încheiat contract de procesare a plăţilor prin intermediul cardurilor cu comercianţii şi, eventual, operează propriile ATM-uri. Aceste entităţi sunt obligate să se alinieze la cerinţele standardului PCI DSS în cazul în care au centre proprii de procesare a plăţilor. Totodată, în cadrul reţelelor VISA şi MasterCard,
entităţile respective au responsabilitatea să asigure alinierea la cerinţele PCI DSS a comercianţilor şi a altor părţi terţe cu care au contract de procesare a plăţilor cu cardurilor.

Furnizori de servicii de procesare a plăţilor (Third Party Processors)
– în această categorie sunt incluse atât centrele de procesare externe, care oferă servicii de procesare băncilor, cât şi furnizorii de servicii Payment Gateway, care realizează conexiunea dintre comercianţi şi centrele de procesare.


Endava este o companie de servicii IT cu peste 500 de angajaţi şi operaţiuni în Marea Britanie, USA, România şi R. Moldova. Endava are experienţă în consultanţă IT, dezvoltarea, implementarea şi managementul unor aplicaţii critice de business pentru unele dintre cele mai mari companii din lume din domeniile: servicii financiare, telecomunicaţii, media. Endava are competenţe pentru a furniza servicii de consultanţă în domeniul securităţii informaţiei, incluzând consultanţă şi suport pentru implementarea standardului PCI DSS , precum şi servicii de audit pentru validarea alinierii la cerinţele acestui standard.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite