Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Aplicatii wireless oferite de Net Com

19 Aprilie 2005



Retele wireless cunosc o dezvoltare spectaculoasa in tarile avansate tehnologic. Mult discutata tehnologie wireless face pasi mari in sensul consolidarii unui standard unic, care sa asigure fiabilitate, interoperabilitate intre toate echipamentele WLAN, o viteza de transfer cat mai apropiata de clasicele retele fixe si cu suficienta securitate pentru ca acest tip de retele sa poata fi utilizate pe scara larga de catre companii.
Exista trei standarde wireless majore: 802.11a, 802.11b si 802.11g operand pe diferite benzi de frecventa (2.4 si 5.8 GHz). Standardul 802.11a asigura o rata de date de pana la 54 Mbit/s utilizand banda de 5.8 GHz. Dezavantajul principal al acestui standard este pretul foarte mare al echipamentelor. 802.11b sau Wi-Fi rezolva acceptabil toate aspectele mai sus mentionate, oferind rate de transfer de 11 Mbit/s, criptare pe 128 biti si preturi extrem de scazute prin raspandirea tehnologiei in mass market. Frecventa de lucru este 2,4 Ghz, pentru utilizarile indoor aceasta nu necesita aprobare de utilizare.
Net Com va recomanda echipamentele wireless deoarece sunt ergonomice, usor de instalat, de utilizat si de intretinut, au interfete prietenoase, nu necesita modificari ale spatiului ca traditionalele retele fixe. Noi dorim democratizarea accesului liber al utilizatorilor fara prea multe cunostinte tehnice la acest tip de retele.
Net Com va ofera carduri PCI pentru statiile de desktop, PCMCIA pentru calculatoarele mobile, adaptoare USB, access point-uri, routere si bridge-uri. Ca noutate, access point-urile suporta WDS (wireless distribution system), ceea ce inseamna ca ele vor comunica atat cu clientii WLAN cat si intre ele, eliminand necesitatea conectarii tuturor access point-urilor cu fir la un switch traditional. Se pot acoperi astfel suprafete extinse fara a trage nici un cablu. Tehnologia este actualmente folosita pentru crearea de retele de tip „plasa“ de catre furnizorii de „hotspoturi“. Routerele WLAN sunt extrem de utile pentru utilizatorii individuali ce au un acces la Internet acasa sau pentru companiile mici, eliminand necesitatea unui calculator dedicat partajarii accesului. Firewall-ul integrat protejeaza reteaua interna in fata atacurilor externe. Securitatea este imbunatatita fata de 802.11b prin implementarea standardului WPA, criptarea pe 128 de biti devenind astfel virtual impenetrabila.
Routerele 802.11b pot fi configurate ca AP, au functii de router, elimina nevoia unui switch pentru small office, sunt potrivite pentru acces la Internet /DSL, interactioneaza cu Nokia Comunicator oferind posibilitatea conectarii directe a acestuia.
Echipamentul wireless ofera multa mobilitate. Managerii utilizeaza cardurile PCMCIA pentru a se conecta la internet indiferent de locatia in care se afla. Ca si in alte tari, in Romania se vor dezvolta hot-spot-uri in locuri publice (aeroporturi, gari, hoteluri, internet-cafe, etc.) unde veti avea posibilitatea sa va conectati note-book-ul wireless la Internet.
Sistemele wireless long range ofera conexiuni convenabile ca pret in sistem Point-to-Point si Point-to-Multipoint, cu capacitati si raza de lucru excelente. Reprezinta configuratia ideala „pret / performanta“ pentru clientii nostri.
Operand in banda de frecventa ISM de 2.4 GHz, pe o tehnologie DSSS (Direct Sequence Spread Spectrum), aceste sisteme se instaleaza usor si rapid si reprezinta alternativa ideala fata de solutiile cablate pentru companii ISP, de telecomunicatii sau societati comerciale.
Pariem pe dezvoltarea Wireless. Promovam intens aceasta tehnologie. Avem disponibila cea mai mare gama de echipamente Wireless de la simple Access Point-uri de interior pana la echipamente de exterior si raza mare de actiune. Prin utilizarea ultimelor tehnologii in domeniu aspecte ca securitate, compatibilitate, redundanta sunt asigurate la cel mai inalt nivel.


Prin ce se deosebeste firma
Net Com de celalalte firme din
domeniul telecomunicatiilor?


In primul rand Net Com este o firma care furnizeaza sisteme de telecomunicatii: hardware + softul aferent, Net Com este o firma care combina diverse echipamente si tehnologii pentru a da clientului solutia care ii satisface cel mai bine nevoile.
Cu alte cuvinte Net Com este un integrator de sistem.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite