Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Stagii pe bune revine şi în 2010

15 Martie 2010



Stagii pe Bune, cel mai cunoscut program de practică pentru studenţii interesaţi de IT&C,a demarat înscrierile pentru cea de-a şasea ediţie. Asociaţia Studenţi şi Profesionişti IT&C (ASPI) propune plasarea studenţilor şi masteranzilor din facultăţile cu profil IT&C în stagii de practică, desfăşurate pe durata verii, în marile companii dinacest domeniu. Studenţii se pot înscrie la stagii în perioada 15 martie – 30 mai pe site-ul Stagiipebune.ro. Programul este menit să completeze sistemul educaţional universitar din România cu perioade determinate de practică în companiile mari din IT&C, cu scopul de a oferi studenţilor abilităţile necesare pentru a avea succes pe o piaţă a forţei de muncă tot mai competitivă.


Stagii pe Bune este şi în acest an programul oficial de stagiatură al celor mai importante centre educaţionale IT&C din România: Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Cluj. „Nu este foarte simplu să identifici şi să asiguri toate condiţiile necesare desfăşurării unui stagiu într-o companie", spun oficialii ASPI. "Pentru unele companii poate fi un proces complex, iar pentru studenţi, o perioadă mai lungă de înscriere a stagiilor înseamnă, bineînţeles, o ofertă mai variată”, a declart un oficial.


Programul, lansat în ianuarie 2005 la iniţiativa câtorva absolvenţi ai Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din Bucureşti, a fost o premieră pentru învăţământul tehnic din România şi a continuat să aducă noutăţi în fiecare an de existenţă a sa. Astfel, în 2006 şi 2007, programul s-a extins la toate facultăţile IT&C din Bucureşti, Timişoara, Cluj şi Iaşi. Din 2009, Stagii pe Bune este finanţat din Fondul Social European prin proiectul PACT.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite