Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Co-inventatorul XML părăseşte Oracle pentru un job la Google

15 Martie 2010



Membru al echipei Sun Microsystems, compania cumpărată de Oracle anul trecut, Tim Bray, un programator care a ajuntat la dezvoltarea standardului de programare XML părăseşte gigantul software pentru un loc de muncă la Google, cel mai popular motor de căutare pe Internet. De fapt, Bray se va ocupa de platforma pentru telefoane mobile, Android. Pentru că tot suntem în era Web 2.0, anunţul a fost făcut pe blogul autorului. El a spus că a avut de ales între oferta Oracle de a rămâne în companie şi oferta venită de la Google. A precizat doar că va motiva decizia sa după ce îi vor trece emoţiile.


Tim Bray a lucrat ca director de tehnologie web la Sun Microsystems şieste cunoscut pentru că a lucrat la standardul Extensible Markup Language (XML), care stă la baza celor mai multe servicii Web, precum şi la baza sistemului RSS de diseminare a informaţiilor în lumea Web 2.0. Oracle a fost un suporter XML de mai mulţi ani, folosind acest standard ca platformă pentru platforma middleware Fusion.


Programatorul spune că este de acord că telefoanele mobile reprezintă viitorul lumii computerelor şi că admiră Android pentru curajul de a fi open source şi pentru curajul de a concura cu platforma software de la iPhone.



Tags: Oracle, Google, XML

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite