Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Stocare >> Stiri si comunicate

Intel lansează un SSD de 40GB accesibil

16 Martie 2010



Intel Corporation a anunţat astăzi un produs Solid State Drive (SSD): Intel X25-V Value SATA SSD, cu un preţ de 125 USD. Acestă unitate de stocare de 40 GB este destinată netbook-urilor şi configuraţiilor desktop tip dual-drive/boot, oferind utilizatorilor performanţa şi fiabilitatea solid-state, la un preţ accesibil. SSD-urile pot să înlocuiască hard disk-urile (HDD) tradiţionale sau să coexiste cu ele. Neavând părţi mobile sau părți care se rotesc, SSD-urile sunt mai fiabile şi oferă performanţe superioare.


Un Solid-State Drive este de aproape 4 ori mai rapid decât un hard disk de 7200RPM. Unitatea iniţială, hard disk-ul, va fi folosit ca şi spaţiu de stocare a datelor. În configuraţia rezultată noul SSD este denumit în mod obişnuit “boot” drive, accelerând timpul de iniţializare a sistemului de operare şi a aplicaţiilor. De exemplu, cu 40GB capacitate de boot drive, un utilizator poate să încarce pe SSD sistemul de operare Microsoft Windows 7, aplicaţii Microsoft Office şi să instaleze jocurile preferate, ca de exemplu Dragon Age: Origins, având în ansamblu experienţa unui sistem cu până la 43% mai rapid sau a unei experienţe de joc cu până la 86% mai bună.


Intel SSD

De asemenea SSD accelerează şi alte operaţiuni, cum ar fi iniţializarea sistemului, deschiderea aplicaţiilor şi fişierelor sau reintrarea în activitate din modul standby. “Solid-State Drive-ul Intel este SSD-ul nostru cu cele mai mari cifre de vânzări,” a declarat Stephen Yang, product manager pentru solid-state drive-uri în cadrul e-tailer-ului Newegg.com. “Aceast nou produs, oferit de Intel, ne asigură că mai mulţi clienţi vor avea şansa de a experimenta avantajele SSD-urilor, nu doar în notebook-uri sau PC-uri high-end, ci şi în sisteme desktop mainstream, folosindu-le ca pe un boot drive”.



Intel X25-V oferă 40GB de memorie NAND flash pe 34nm. Această memorie non-volatilă reţine date chiar şi când alimentarea este întreruptă şi este utilizată în echipamente precum smartphone-uri, playere audio, carduri de memorie sau SSD-uri, asigurând o stocare de date rapidă şi de încredere. Faţă de un HDD tradiţional, un SSD are avantaje clare, cum ar fi performanţă superioară, economisirea bateriei şi rezistenţă. “Adăugarea produsului Intel X25-V la familia existentă de SSD-uri de înaltă performanţă le oferă reseller-ilor noştri o gamă completă de SSD-uri rapide şi fiabile, potrivită pentru upgradări de notebook, set-up-uri de tip dual-drive desktop sau aplicaţii încorporate,” a declarat Pete Hazen, director de marketing pentru Intel NAND Solutions Group.



Tags: stocare, Intel, SSD

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite