Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Tandberg: creștere de 20% īn trimestrul 4 din 2009

16 Martie 2010



Tandberg a anunţat rezultatele financiare neauditate pentru trimestrul patru din 2009, veniturile fiind de 270 de milioane de dolari, o creștere de 20% comparat cu aceeași perioadă din anul anterior, precum și un profit de 60 de milioane de dolari, în creștere cu 14 procente. Compania dispunde de 306,6 milioane de dolari și nu înregistrează datorii. Tandberg a fost achiziționată de Cisco, iar acest lucru a influențat pozitiv relația cu clienții și partenerii de afaceri. Tranzacţia este aşteptată să se finalizeze în cursul primei jumătăţi a anului 2010.


La nivelul întregului an 2009, compania a înregistrat venituri totale de 902.6 milioane dolari, comparativ cu 808.8 milioane dolari în 2008, aceste cifre arătând o creştere cu 12% a cifrei de afaceri de la an la an. La nivelul profitului, compania a înregistrat, de asemenea, de o evoluţie pozitivă, înregistrând un profit operaţional de 193.8 milioane dolari, comparativ cu cei 176.7 milioane obţinuţi în 2008.


În cel de-al patrulea trimestru al anului trecut, Tandberg a vândut 19.289 echipamente, comparativ cu 17.584 unităţi in aceeaşi perioadă a anului trecut, rezultând o creştere cu 10% de la an la an. Tandberg şi-a setat ca obiectiv crearea unei reţele video globale în care toată lumea să aibă acces la formate video de înaltă calitate. Pentru a atinge acest ţel, sistemele trebuie să fie interoperabile pentru a permite comunicarea între companii. Tandberg a fost, astfel, în mod constant, prima companie care a livrat cele mai avansate soluţii de interoperabilitate de pe piaţă şi a fost, de asemenea, prima care a demonstrat interoperabilitatea sistemului propriu imersiv de teleprezenţă cu sistemul de teleprezenţă oferit de Cisco şi, în acelaşi timp, interoperabilitatea HD cu Microsoft Office Communicator R2.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite