Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Servere >> Stiri si comunicate

Intel lanseaza un procesor mai sigur pentru data centere

16 Martie 2010



Intel a lansat astăzi o nouă serie de procesoare Intel Xeon 5600, cu funcții de securitate şi consum limitat de energie. Noile procesoare oferă două caracteristici de securitate, Advanced Encryption Standard (AES) şi Trusted Execution Technology (TXT), care permit o criptare şi o decriptare mai rapidă pentru virtualizare şi tranzacţii mai sigure, oferind centrelor de date o fundaţie solidă pentru securitatea “cloud”. Acestea sunt şi primele chip-uri pentru servere şi staţii de lucru bazate pe noul proces revoluţionar pe 32 nanometri (nm), care utilizează a doua generaţie Intel de tranzistori. Noile procesoare din seria Intel Xeon 5600 suportă până la şase nuclee pe fiecare procesor şi oferă un nivel de performanţă cu până la 60% mai mare comparativ cu procesoarele din seria Intel Xeon 5500 pe 45 nm. În plus, centrele de date pot să înlocuiască 15 servere single-core cu unul singur şi să obţină astfel un profit din investiţie după doar cinci luni.


Centrele de date vor beneficia şi de performanţele sporite în materie de consum energetic a seriei de procesoare Intel Xeon 5600. Un server cu două socket-uri ce foloseşte noul procesor Intel Xeon low-voltage L5640 poate oferi aceeaşi performanţă ca un server ce foloseşte ca procesor vârful de gamă al seriei anterioare. Seria Intel Xeon 5600 abordează problemele de securitate, dar și cele de perfomanță, incluzând tehnologii precum Turbo Boost, Hyper-Threading şi Virtualization (VT) se adaptează la cerinţele de performanţă ale utilizatorilor, îmbunătăţesc lucrul în regim de multitasking şi cresc fiabilitatea şi uşurinţa de administrare a mediilor IT consolidate.


Versiunea cu patru nuclee şi frecvenţă optimizată a seriei Intel Xeon 5600 ajunge la 3.46 GHz, în timp ce varianta cu şase nuclee ajunge la 3.33 GHz, ambele având un TDP de 130 waţi. Versiunile avansate cu şase nuclee ajung până la 2.93 GHz, TDP de 95 waţi, iar procesorul standard cu patru nuclee ajunge la 2.66 GHz, TDP de 80 waţi. Versiunile cu un consum redus de energie ale acestui procesor vor avea TDP-uri de 60, respectiv 40W şi vor dispune de şase, respectiv patru nuclee. Intel anunţa de asemenea şi disponibilitatea procesorului Intel Xeon L3406. Având ca focus segmentul single processor micro server, noul procesor Intel Xeon L3406 are un TDP de doar 30W, fiind astfel soluţia ideală pentru mediile în care dimensiunile fizice şi consumul de energie sunt factori de decizie.


Tot astăzi, Intel anunţă lansarea noului procesor Intel Core i7-980X Extreme Edition, primul procesor cu şase nuclee pe 32 nm al companiei, cu 12 thread-uri de computing. Noul procesor oferă un nivel de performanţă în crearea de conţinut digital, modelare 3D, multitasking masiv şi rularea de jocuri pretenţioase. În plus, noul Core i7-980X este compatibil cu majoritatea plăcilor de bază cu chipset Intel X58 Express existente. Având o frecvenţă de 3.33 GHz, noul procesor Intel Core i7-980X deţine capabiliăţi de overclocking , pentru a asigura flexibilitate utilizatorilor avansaţi care vor să ajusteze frecvenţa. Mai mult, noul procesor dispune de 12MB de memorie Intel Smart Cache – cu 50% mai mult decât actualul procesor desktop Intel. La recenta Conferinţă a Dezvoltatorilor de Jocuri de la San Francisco, au fost prezentate jocuri şi creaţii de conţinut digital care au nevoie de un număr mare de thread-uri, printre titluri numărându-se R.U.S.E, de la Ubisoft; Napoleon: Total War, de la Sega; şi Sonar Producer de la Cakewalk. “Napoleon: Total War se bazează pe a doua generaţie proprie de motor multi-thread, iar cel mai recent procesor Intel Core i7-980X ne permite să asigurăm utilizatorilor o experienţă mai realistă, aducându-i mai mult ca oricând în inima bătăliei,” a declarat Mike Simpson, Creative Director, Creative Assembly Software. “Datorită numărului crescut de nuclee ale noului procesor Intel Core i7-980X am putut adăuga detalii de animaţie tot mai uimitoare unităţilor de luptă de pe mare şi de pe uscat,jocul ajungând să deţină o tot mai mare fidelitate vizuală.”



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite