Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Microsoft a prezentat detalii despre Internet Explorer 9

17 Martie 2010



Microsoft a dezvaluit Internet Explorer 9 Platform Preview, cu suport extins pentru HTML5, grafica si text accelerate prin hardware si un nou motor JavaScript. Impreuna, acestea permit utilizatorilor web sa foloseasca acelasi aplicatii web pe care le accesau pe browsere concurente. Acest lucru este benefic si pentru dezvoltatorii de software. Pe langa acestea, Microsoft a demonstrat un nou motor JavaScript care foloseste multiplele nulcee ale chip-urilor moderne pentru a gestiona mai eficient resursele computerelor si pentru a imbunatati performanta web.


Alaturand interoperabilitatea unui nou motor JavaScript, CSS3 si tehnologiei Direct 2D, Internet Explorer 9 permite dezvoltatorilor web sa ofere utilizatorilor experiente complete. Decizia Microsoft a fost salutat de principalii competitori, dar si de organismele care supervizeaza standardele web, precum W3C.


Dezvoltatorii vor putea urmari progresul Microsoft si isi pot spune parerea cu privire la Internet Explorer 9 Platform Preview prin evaluarea la fiecare opt saptamani a noilor coduri generate pana in momentul lansarii versiunii beta. Dezvoltatorii pot descarca Internet Explorer 9 Platform Preview aici: http://www.IETestDrive.com.


Microsoft va investi resurse pentru a contribui la dezvoltarea jQuery JavaScript Library menita sa imbunatateasca procesul dezvoltarii de aplicatii web standard. Microsoft va lucra de asemenea la imbunatatirea interoperabilitatii dintre ASP.NET si jQuery JavaScript Library, imbunatatind ASP.NET astfel incat dezvoltatorii .NET vor putea incorpora mai usor functii jQuery. In plus, Microsoft va promova activ si va distribui versiuni ale jQuery JavaScript Library in pachete cu produse cum ar fi Microsoft Visual Studio 2010 si ASP.NET MVC 2.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite