Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Un virus nou ia in vizor utilizatorii Facebook

18 Martie 2010



Pirații Internetului au luat în vizor cei peste 400 de milioane de utilizatori Facebook și încearcă să le strecoare pe computere un virus special, care de fapt are ca scop capturarea informațiilor sensibile, precum date de acces la conturile bancare ebanking sau la alte servicii online. Practic utilizatorii primesc un e-mail care pare a fi de la Facebook, prin care sunt anunțați că parola contului a fost restetată și cp trebuie să o introducă iar. Mesajul spune că trebuie să acceseze aplicația din attachment pentru a reintroduce datele corecte și pentru a obține acces la contul lor original. Speriați de această "problemă", unii utilizatori dau click fără să mai verifice propriul cont, iar atunci aplicația lansează o serie de coduri malware, conform McAfee.


Pirații internetului folosesc ca mod de transmitere a mesajului sistemul intern de mesagerie al Facebook, așa că avertismentul pare real. Oficial, Facebook nu comentează valul de mesaje spam, dar avertizează utilizatorii să nu acceseze attachmenturi. Soluția este să ignori și să ștergi mesajul, iar utilizatorii trebuie să-și avertizeze prietenii să nu deschidă attachment-uri.


McAfee spune că mesajele au vizat zeci de milioane de conturi din Europa, SUA și Asia. Probabil vor fi infectate milioane de computere, a explicat un oficial al companiei.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite