Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Primăria Iaşi a lansat portalul www.transportiasi.ro

22 Martie 2010



Primaria Iaşi a lansat, în cadrul proiectului Civitas-Archimedes, un portal de informaţii şi servicii on-line pentru organizarea călătoriilor cu mijloacele de transport, anunta site-ul www.administratie.ro.
Fiind gandit ca un planificator de transport public, portalul www.transportiasi.ro oferă fiecărui călător posibilitatea de a obţine informaţii complete despre traseele tramvaielor şi autobuzelor din oraş, despre programul autogărilor din Iaşi, despre sosirile şi plecările din Gara Iaşi, despre decolările şi aterizările de pe Aeroportul Internaţional Iaşi, despre companiile de taxi şi cele de închirieri de autovehicule din municipiul Iaşi.
Un link separat face conexiunea cu site-ul www.turism-iasi.ro, pentru a oferi informaţii suplimentare şi detaliate celor care vor să vizite Iaşiul şi împrejurimile sale. Meniul principal al portalului permite vizualizarea, în fereastră separată, a unei hărţi de ansamblu cu toate trasele şi staţiile RATP, iar secţiunea de „Căutare Traseu” oferă cele mai detaliate informaţii, în funcţie de dorinţa utilizatorului. Astfel, după selectarea „Punctului Start” şi a „Punctului Destinaţie”, utilizatorul va beneficia, într-o fereastră separată, de următoarele informaţii: o variantă narativă a traseului, cu specificaţiile de parcurs, o variantă detaliată a traseului, cu nodurile eventuale, desfăşurarea liniară a traseului şi desfăşurarea traseului pe harta oraşului. Această secţiune poate genera peste 13.500 de variante de traseu.
Portalul www.transportiasi.ro este una din cele 16 măsuri pe care municipiul Iaşi le implementează în cadrul proiectului Civitas-Archimedes. Acest proiect este cofinanţat de Uniunea Europeană şi se desfăşoară în şase oraşe europene.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite