Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Novell respinge o ofertă de preluare ostilă de 2 miliarde de dolari

23 Martie 2010



Actionarii Novell au respins astăzi o ofertă de preluare ostilă venită din partea companiei producătoare de software business Elliott Associates cifrată la 2 miliarde de dolari, conform unei declaraţii publice a conducerii companiei. "Consiliul Director a ajuns la decizia - după o analiză atentă a ofertei, inclusiv luând în calcul consilierea din partea instituţiilor financiare şi legale - că oferta Elliott nu este potrivită şi subevaluează compania, proiectul de franciză şi perspectivele de creştere", se arată în documentul citat.


Elliott Associates,companie care deţinedeja un pachet de 8,5 procentedin acţiunile Novell, aoferit un preţ de 5,75 dolari pe acţiune, un plus de21%faţă de valoareareală de piaţă a titlurilorNovell. Mesajul Elliott spunea însă că Novell are nevoie de acest ajutor pentru că strategia sa de a se diversifica prin achiziţii a eşuat deocamdată. Novell are o divizie Linux care merge foarte bine, dar are şi divizia de aplicaţii NetWare care face compania să bată pasul pe loc. Achiziţia Suse Linux a readus compania la viaţă, spun criticii, dar nu este acum de ajuns.


Se pare că viitorul aparţine soluţiilor de virtualizare, iar Novell a câştigat aici pentru că are un acord de colaborare cu fostul rival, Microsoft, ceea ce i-a deschis uşa spre platformele companiei, interoperabilitate şi soluţii mai bune pentru companii. În urma ofertei de preluare valoarea acţiunilor Novell a crescut acum cu 28% fiind peste preţul oferit de Elliott. Conducerea Novell a anunţat că rămâne deschisă la negocieri.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite