Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Transparenta si eficienta in administratia publica, o conditie vitala a integrarii europene

19 Aprilie 2005



Alunita Voiculescu, General Manager estWestIn conditiile actuale ale procesului de integrare europeana, nevoia informatizarii administratiei publice este resimtita din ce in ce mai acut, atat de institutiile specifice, cat si de societatea civila din Romania. Dorinta de a veni in intampinarea acestei nevoi si de a rezolva cerintele specifice activitatii Asociatiei Nationale a Functionarilor Publici, de raportare si gestionare a informatiilor, a reprezentat o adevarata provocare pentru compania romano-franceza de software estWest.


Contextul actual
Comisia Europeana, prin noile sale programe, recomanda utilizarea oportunitatilor oferite de tehnologia informatiei si comunicarii, pentru a incuraja si sprijini colaborarea intre administratiile publice europene.
In acest sens, strategia guvernamentala are ca obiectiv realizarea, in cativa ani, a unei reforme reale in tara noastra, la nivelul administratiei publice, vizand atat imbunatatirea comunicarii on-line intre institutiile publice si unitatile subordonate, cat si managementul situatiei angajatului administratiei publice si cresterea transparentei informatiei.


Experienta franceza
O administratie care are o buna relatie cu societatea civila are o organizare interna ireprosabila. In sectorul public francez, procesul de reforma in administratie a insemnat, in primul rand, un proces intens de informatizare.
estWest are o experienta de peste zece ani pe piata franceza, reusind sa raspunda cu succes cerintelor administratiilor (consilii locale si regionale, institutii de invatamant superior etc.). Unul dintre beneficiarii importanti ai solutiilor estWest este Ministerul Educatiei Nationale, cu peste un milion de angajati si colaboratori pe teritoriul Frantei. Acestia pot accesa organigrama dinamica sau anuarul de angajati pe intranet, printr-o interfata unica oferita de solutia e-Chart Directory, Ministerul avand astfel la dispozitie un instrument eficient de gestionare a bazei centrale de date (4.000 de inregistrari).


e-Chart Directory–o solutie
adaptata necesitatilor din
administratia romaneasca

e-Chart Directory este o solutie de eficientizare a intregului proces de centralizare, raportare si publicare a informatiilor privind functionarii publici, care se adreseaza atat utilizatorilor interni (functionarii, departamentul de IT, departamentul de resurse umane, conducere), cat si celor externi (cetatenii, unitatile subordonate, alte institutii publice). Aplicatia permite managementul in timp real al informatiilor de resurse umane sau de departamente, atat la nivelul aparatului propriu, cat si al unitatilor subordonate.
In prezent, administratiile dispun de informatii disparate, dificil de regasit si de gestionat. estWest ofera un set de instrumente eficiente pentru administrarea si regasirea acestor informatii (sub forma de organigrame dinamice, fise ale functionarilor, departamentelor, etc.).


Beneficii

  • Cresterea productivitatii angajatilor, prin accesul rapid la informatii utile.
  • Reducerea costurilor administrative, salariatul putand sa-si actualizeze informatiile personale din fisa proprie.
  • Obtinerea unor date corecte in timp real (regasirea rapida, prin filtre avansate de cautare, a informatiilor necesare pentru raportarea catre ANFP, in formatul cerut).
  • Imbunatatirea relatiei cu cetatenii, prin accesul acestora la diverse informatii de interes public.
  • Imbunatatirea comunicarii interne sau intre institutiile publice, prin accesarea pe intranet/internet a organigramei dinamice, a anuarului de angajati si a altor informatii de interes major.


    Recuperarea investitiei
    Usurinta cu care e-Chart Directory este configurata, integrata si, ulterior, utilizata, ofera posibilitatea de a recupera in scurt timp investitia realizata. e-Chart Directory poate fi instalata intr-un timp foarte scurt (de ex., pentru un consiliu judetean cu 100 de angajati, implementarea dureaza 3 zile). Avand o interfata foarte prietenoasa si un modul de administrare intuitiv, solutia oferita de estWest poate fi administrata usor la nivelul serviciului de informatica din cadrul institutiei si necesita un timp redus de instruire a utilizatorilor.



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite