Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

ANCOM discută săptămāna viitoare despre Dividendul digital

24 Martie 2010Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii va organiza saptamana viitoare forumul regional Dividendul digital – provocari si oportunitati in regiune. Intrucat majoritatea statelor din regiune vor inlocui transmisiunea analogica a programelor de televiziune cu cea digitala in perioada 2012 – 2015, proces care va antrena o serie de provocari si decizii legate de alocarea si utilizarea spectrului radio eliberat (dividendul digital), coordonarea activitatilor si a actiunilor la nivel international, si in mod special la nivel regional, va avea o importanta deosebita pentru utilizarea armonizata a resursei limitate care este spectrul radio.


Scopul forumului initiat de ANCOM si conceput sub forma a trei mese rotunde este de a identifica principalele provocari ale tranzitiei de la analogic la digital si ale alocarii ulterioare a dividendului digital, de a facilita coordonarea regionala si de a coopta in planificarea masurilor care vor fi luate dupa tranzitie principalii actori - reglementatorii, industria de profil si fabricantii de echipamente. Astfel, prima sesiune a forumului, care are ca tema Dividendul digital – armonizarea utilizarii unei resurse comune limitate, se bucura de prezenta unor inalti reprezentati ai Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor si ai autoritatilor de reglementare din Bulgaria, Croatia, Grecia, Ungaria, Slovenia, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Republica Moldova si Serbia, Slovenia si Ungaria. Cea de-a doua sesiune isi propune sa aduca impreuna reprezentanti ai operatorilor care activeaza in mai multe tari din regiune si ai firmelor de consultanta in domeniu, pentru a analiza conditiile actuale de pe piata dintr-o perspectiva de afaceri, analiza necesara pentru a vedea daca actorii de pe piata sunt pregatiti pentru utilizarea acestei benzi. Sesiunea va fi moderata de Ruprecht Niepold, Consilier cu responsabilitati speciale pe politicile pentru spectrul radio, Comisia Europeana. In cea de-a treia sesiune, fabricantii de echipamente – Ericsson, Alcatel-Lucent Telecommunications, Huawei, Intel Corporation, Nokia Siemens Networks Romania, vor incerca sa identifice strategiile tehnologice in ajunul eliberarii dividendului digital.


Evenimentul va avea loc miercuri, 30 martie 2010, incepand cu ora 9.00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Grand Ballroom D.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite