Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

IBM: 60% din directorii financiari iau īn calcul investiţii IT semnificative

25 Martie 2010



IBM a anuntat rezultatele unui studiu global, care a cuprins peste 1.900 directori financiari (CFO) din 81 de tari si 35 de domenii ale industriei, din intreaga lume, care arata faptul ca peste 60% dintre companii au in plan realizarea unor schimbari majore pentru a raspunde provocarilor noului climat economic. Directorii financiari considera ca presiunea intensa pe care o resimt deja pe cele trei planuri – reducerea cheltuielilor de baza ale companiei, luarea unor decizii mai rapide si mai exacte, precum si abordarea in mod transparent a actionarilor/partenerilor – se va amplifica semnificativ in urmatorii trei ani. Datorita aparitiei unui impuls al nevoii de schimbare, participantii la studiu au clasat "implicarea in strategia companiei" pe prima pozitie atunci cand li s-a cerut sa aleaga principala prioritate.


Surprinzator, reducerea costurilor nu a mai fost inclusa intre optiunile de top de catre respondenti. Ei au dezvaluit un decalaj major in eficienta organizationala, doar 50 la suta considerand ca organizatiile lor sunt in prezent eficiente in furnizarea informatiilor de business necesare pentru a sprijini aceste prioritati ale companiei. "Niciodata in trecut importanta capabilitatilor in domeniul financiar nu a fost mai bine pusa in evidenta decat in timpul actualei recesiuni economice globale”, a afirmat William Fuessler,specialist inmanagement financiar, IBM Global Business Services. “Studiul nostru arata faptul ca de la persoanele aflate in pozitia de CFO se asteapta sa furnizeze decizii strategice si de leadership bazate pe analize complexe pentru a ajuta la directionarea companiei in acest nou mediu economic”, a spus Fuessler.


CFODe la realizarea primului studiu CFO in 2003, directorii financiari si-au declarat in mod continuu dorinta de a se concentra mai mult asupra analizei si a suportului decizional, insa putini dintre acestia au realizat un progres semnificativ. Cel mai mare decalaj in ceea ce priveste eficienta in domeniul financiar este resimtit in zona integrarii informatiilor. Raspunsurile managerilor indica faptul ca acesta este un element determinant practic pentru orice aspect de business dar, in acelasi timp, arata cat de dificil de realizat este acest tip de integrare.


Rezultatele studiului indica faptul ca, beneficiind de ajutorul instrumentelor adecvate de analiza care acopera procese, tehnologie si talent, departamentul financiar poate transforma abundenta de informatii financiare si operationale in atuuri, deciziile nemaifiind luate pe baza intuitiei, ci pe baza unor elemente concrete. Un numar mare de respondenti au indicat faptul ca aceste capabilitati pot ajuta la descoperirea unor corelatii intre informatii aparent fara legatura intre ele si gasirea unor modele aproape imposibil de a fi detectate manual. In multe privinte, capacitatea de convingere a managerului financiar ca furnizor de consiliere strategica depinde de capacitatea superioara de intelegere a business-ului. Companiile si institutiile guvernamentale au nevoie de analize mai complexe de date, de o mai buna planificare a scenariilor posibile si chiar si de capabilitati predictive pentru a putea combate complexitatea, incertitudinea si inconstanta in continua crestere si, in anumite cazuri, slaba dezvoltare.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite