Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Managerial Tools >> Calitate >> Stiri si comunicate

Cea mai recunoscută calificare profesională în marketing poate fi obţinută acum în România

25 Martie 2010



Profesioniştii din marketing pot primi de acum înainte recunoaştere internaţională chiar în România. The ExP Group, companie multinaţională de training profesional, a lansat cea mai recunoscută calificare pentru profesioniştii în marketing: CIM (Chartered Institute of Marketing). Lansarea calificării vine în urma obţinerii feedback-ului direct al profesioniştilor din marketing şi HR din România de a avea o calificare internaţională de calibrul ACCA, care este disponibilă de 11 ani în Romania pentru specialiştii din domeniul financiar.


In primul an de la deschiderea biroului în România, The ExP Group are pe termen mediu şi lung parteneriate educaţionale cu 200 de multinaţionale şi a acordat deja 50 de acreditări internaţionale pentru o parte din cei 400 de studenţi care s-au înscris în programele sale educaţionale. The ExP Group este compania de training profesional cu cele mai multe acreditări internaţionale pe plan local şi, potrivit afirmaţiilor doamnei Matilda Crossman, Managing Director ExP Group Europa Centrală şi de Est, a ajuns să deţină o cotă de 50% pe piaţa calificărilor profesionale.


Matilda Crossman„Să intri pe piaţă in 2009, într-un an de criză economică şi să începi de la 0, într-un moment în care companiile fie îşi tăiaseră complet bugetele, fie le reduseseră cu mai mult de 50%, iar la sfârşitul anului să tragi linie şi să ai în portofoliu 200 de clienţi înseamnă că experienţa unică a trainerilor, calitatea programelor de training livrate şi recomandările din piaţă au validat valoarea adăugată oferită de serviciile noastre de training. Suntem deosebit de încântaţi să avem aceste parteneriate educaţionale cu companii multinaţionale de top din industrii precum telecom, bănci, tutun, contabilitate, petrol etc care au continuat să investească în dezvoltarea profesională a angajaţilor cheie şi suntem bucurosi ca au ales să îţi direcţioneze investiţia în training către programele conduse de specialiştii noştri din Exp Group”, a declarat Matilda Crossman.


În ultimii ani, companiile din industria de training nu ofereau multe noutăţi în ceea ce priveşte conţinutul sau modul de livrare al cursurilor, dar şi experienţa educaţională ca şi proces. De aceea, Exp Group a adus pe piaţă tutori foarte bine calificati, absolvenţii celor mai mari şcoli de business din lume, materiale acreditate, o metodă educaţională interactivă şi practică, dar şi primul portal online - ExPand (ExP Advice, News and Discussions), gratuit, cu resurse actualizate periodic.


ExP Group în România este singurul centru educaţional acreditat de CIM din Marea Britanie să furnizeze suport şi training pentru profesioniştii din marketing care vor să urmeze aceste cursuri. Calificarea CIM (Chartered Institute of Marketing) are diverse niveluri care pot fi parcurse în funcţie de experienţa în marketing a oricărui practician, fiind oferite scutiri de la anumite examene profesioniştilor cu o experienţă relevantă în domeniu. Pentru cei care sunt la începutul carierei lor, se oferă şansa de a avea acces la aceste studii de specialitate în marketing, printr-o o serie de examene premergătoare.


Calificarea CIM implică 15 examene şi lucrări de sinteză care pot fi parcurse, în medie, în trei-patru ani. ExP Group oferă şi materiale de studiu acreditate CIM, asistenţă online prin portalul său interactiv pentru studenţi, cât şi support telefonic sau întâlniri. Valoarea aproximativă pentru a parcurge programul CIM este de 15.000 euro, suma incluzând toate cele 15 examene şi lucrări de sinteză, manualele de studiu aferente acreditate internaţional şi taxele de examinare.


Ca reper, în acest moment doar 10 persoane se pot mandri cu diploma CIM, printre acestea numărîndu-se şi Aneta Bogdan, unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti din România pe parte de marketing şi branding. Pentrua a conştientiza valoarea obţinerii unei astfel de diplome, relevantă este şi informaţia potrivit căreia pass rate-ul la examenele CIM oscilează între 30 si 40%, în timp ce promovabilitatea la examenele MBA, calificare internaţională pentru specialiştii în management, tinde spre 100 %.


Cine este The ExP Group?


The ExP Group este o organizatie multinaţională de training profesional cu capital privat, având sediul central în Marea Britanie, la Londra şi birouri în şase ţări din Europa. În 2009 ExP a furnizat servicii de training profesinal în Olanda, Luxemburg, România, Serbia şi Moldova. Anul acesta, alte trei ţări s-au alăturat listei celor care primesc aceste servicii de training.


ExP investeşte semnificativ în dezvoltarea pieţei educaţionale de specialitate din România, încercând să o alinieze la standardele pieţelor de top din toată lumea. Echipa ExP a introdus în România cele mai multe calificări profesionale recunoscute la nivel internaţional. ExP Group are cel mai mare număr de acreditări şi certificări recunoscute de organizaţiile internaţionale faţă de orice altă companie de training din România.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite