Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Sanatate >> Stiri si comunicate

Cisco lansează soluţia de telemedicină HealthPresence

26 Martie 2010



La Conferinţa Healthcare Information and Management Systems Society (HIMSS) din Atlanta, Cisco a anunţat disponibilitatea platformei Cisco HealthPresence, o platformă tehnologică avansată de îngrijire medicală la distanţă care permite pacienţilor să discute cu doctori şi experţi medicali pentru consultaţii medicale utilizând metode care până acum nu erau posibile. Abordările tradiţionale de telemedicină s-au concentrat în principal pe problema accesului fizic la îngrijire medicală. HealthPresence crează întâlniri clinice noi, optimizate, integrând două inovaţii tehnologice: Cisco TelePresence şi Comunicaţiile Unificate Cisco. Cu flux video şi audio de înaltă definiţie, şi dispozitive medicale conectate, Cisco HealthPresence suportă colaborare şi personalizare rar întâlnite în consultaţiile tradiţionale faţă-în-faţă. Pacienţii din întâlnirile HealthPresence pot vedea imagini şi asculta sunete de la o varietate de dispozitive de diagnostic, cum ar fi stetoscoapele digitale, participând activ în ceea ce văd şi aud medicii.


Începând cu testele HealthPresence din 2008, pacienţii au descris cum sunt atraşi în actul medical de către experienţa video completă şi de către transmiterea în timp real a informaţiilor fiziologice. În acelaşi timp, medicii raportează o administrare mai eficientă a pacienţilor folosind HealthPresence. La fel de important, HealthPresence permite mai multor membri ai echipei de doctori a unui pacient să paritcipe simultan în consultări, creând noi feluri de a livra şi coordona serviciul medical. Aceasta este o inovaţie semnificativă faţă de soluţiile de telemedicină tipice şi chiar faţă de examinările medicale tradiţionale în-persoană. Cu HealthPresence, pot participa în tratarea şi planificarea îngrijirii medicale medicii primari şi speciliştii, terapeuţii de reabilitare, membrii familiei şi îngrijitorii. Aceste capabilităţi noi sunt esenţiale pentru ca tehnologiile de informaţii şi comunicaţii să joace un rol vital în îmbunătăţirea accesului, a disponibilităţii, calităţii şi accesibiliăţii serviciilor medicale.


Cisco HealthPresence

Cisco HealthPresence va fi disponibil începând cu luna martie 2010 pe pieţe din Statele Unite, Canada şi Europa. Soluţia este clasificată drept un dispozitiv medical de Clasa I de către Food and Drug Administration din Statele Unite. Cisco HealthPresence a fost adoptat deja cu succes în programele pilot din Statele Unite şi din alte ţări.



“La nivel global, sistemele sanitare se confruntă cu provocări în creştere pentru a răspunde cererii de servicii de calitate. Pacienţii deseori au acces limitat la îngrijire medicală, în special atunci când necesită servicii de specialitate sau când au nevoie de îngrijire pentru boli cronice, atât în zonele urbane cât şi în cele rurale", a spus Kaveh Safavi, vice president Cisco Internet Business Solutions Group Healthcare Practice.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite