Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Solutiile informatice INFO WORLD eficientizeaza activitatea Laboratoarelor si Centrelor Medicale MEDCENTER

19 Aprilie 2005



MEDCENTER este unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii medicale clinice si de laborator din Bucuresti si din tara. Compania MEDCENTER are ca obiect unic de activitate furnizarea de servicii medicale si asistenta sociala. In cursul anului 2004, MEDCENTER a implementat si a obtinut certificarea sistemului de management al calitatii conform standardului SR EN ISO 9001:2001.


Centrul Medical Iasi, deschis in 1998, a fost primul din ceea ce ulterior, in anul 2000, a devenit lantul de Laboratoare si Centre Medicale MEDCENTER. In prezent, la MEDCENTER–Iasi, de calitatea serviciilor si a dotarilor de ultima ora beneficiaza zilnic intre 300 si 500 de pacienti.


In structura MEDCENTER exista:

  • 4 Centre Medicale in trei orase din tara: BUCURESTI (BERCENI, TRAIAN), FOCSANI, IASI.
  • 6 Laboratoare:
    – Laborator in cadrul Centrului Medical Bucuresti Berceni (acreditat de catre RENAR conform standardului SR EN ISO/CEI 17025: 2001)
    – Laborator in cadrul Centrului Medical Focsani
    – Laborator in cadrul Centrului Medical Iasi (acreditat de catre RENAR conform standardului SR EN ISO/CEI 17025: 2001)
  • Laboratoare externalizate in cadrul:
    – Spitalul Judetean Buzau
    – Spitalul Judetean Focsani
    – Spitalul Judetean Braila
  • Laborator Privat Baia Mare


    MEDCENTER are peste 330 angajati si colaboreaza cu peste 550 de medici
    Eficienta unui astfel de lant de centre medicale este data de existenta mai multor Laboratoare Centrale cu capacitate mare de prelucrare a analizelor si a numeroase puncte de colectare a probelor din teritoriu. Informatia este stocata pe serverele centrale si datorita avantajului oferit de o retea de tip VPN, accesul la date este permis din oricare din centrele de recoltare.
    MEDCENTER vine in intampinarea solicitarilor pacientilor de a beneficia de servicii medicale, clinice si de laborator, pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie, oferind totodata posibilitatea inscrierii acestora la unul din medicii de familie din cadrul centrelor sale.


    MEDCENTER a ales solutiile informatice integrate ale INFO WORLD
    Datorita standardelor inalte la are lucreaza, MEDCENTER a optat pentru solutiile informatice oferite de INFO WORLD. Pe cartea de vizita a INFO WORLD apar 7 ani de experienta in domeniul software-ului medical, compania avand un portofoliu de clienti reprezentativi (Romania: peste 70 de unitati sanitare, Bulgaria, Marea Britanie, Africa de Sud, Venezuela, Columbia). Aceasta companie este un pionier in domeniul solutiilor informatice integrate medicale la nivel national si reprezinta cel mai viabil partener intr-un proces deosebit de delicat precum cel al informatizarii sistemului medical.
    Prin asigurarea mentenantei sistemului informatic implementat, ecxhipa INFO WORLD rezolva rapid problemele inerente acestui proces la scara larga, datorita experientei personalului. INFO WORLD intelege si se adapteaza mediului de lucru dintr-o unitate sanitara, anticipand necesitatile acesteia. Aceste atuuri au avut ca efect alegerea solutiilor informatice INFO WORLD de catre MEDCENTER cat si de alte unitati sanitare din tara si strainatate.
    Dr.Ilarie Baila M.D, Director General MEDCENTER
    Dr.Ilarie Baila M.D, Director General MEDCENTER:
    Ca o consecinta directa a faptului ca sistemul informational INFO WORLD este foarte bine pus la punct, putand oferi informatii complete asupra activitatii centrelor noastre medicale s-a dezvoltat o colaborare permanenta si indelungata intre MEDCENTER si INFO WORLD. Consideram ca prin utilizarea tehnologiilor moderne de tipul solutiilor informatice dezvoltate de INFO WORLD, in prezent, putem depasi toate barierele, devenind Furnizor de servicii medicale de laborator la nivel national.


    Beneficiile solutiilor INFO WORLD prin prisma MEDCENTER

  • Prelucrarea centralizata a datelor genereaza eficienta in fluxul informational;
  • Timpul redus de colectare, prelucrare si raportare a datelor;
  • Imbunatatirea calitatii actului medical: rezultatele analizelor efectuate in locatii diferite se pot transmite on-line intr-un timp redus, eliminandu-se timpul necesar transmiterii pe alte cai si implicit prelungirea timpului de asteptare in luarea unei decizii, care de multe ori se dovedeste vitala;
  • Securitatea este asigurata de un sistem de autentificare personalizat care permite accesul in sistem doar pe baza de utilizator/parola. Fiecare utilizator are un set de drepturi bine definit, in functie de rolul pe care il are in cadrul Centrului Medical;
  • Confidentialitatea este asigurata atat prin sistemul de securitate si acces, cat si prin utilizarea sistemului de cod de bare; in acest fel, datele personale si confidentiale ale pacientului pot fi accesate doar de catre cei care au dreptul de a efectua aceasta operatie;
  • Probele recoltate si rezultatele testelor sunt codificate si nu prezinta numele si alte informatii personale ale pacientului, ci doar codul de bare, asociat numelui si continut doar in baza de date securizata;
  • Suport decizional: rapoartele si analizele sunt realizate „real-time“ si reflecta situatia reala existenta in intreaga retea de Laboratoare si Centre Medicale MEDCENTER;
  • Fundamentarea deciziei manageriale de implementare a sistemului informatic integrat este data atat de eficienta fluxului de date in cadrul Laboratoarelor si Centrelor Medicale MEDCENTER, indiferent de locatia acestora, cat si de reducerile de costuri generate de acest sistem;
  • Posibilitatea conectarii imediate la sistemele informatice ale beneficiarilor (Case de Asigurari, Spitale, etc.) in vederea raportarii si transmiterii on-line in orice moment a indicatorilor ce reflecta activitatea desfasurata, indiferent de criteriul de selectie sau tipul de raport cerut.


    Politica de baza a MEDCENTER are drept fundament furnizarea de servicii medicale clinice si de laborator de buna calitate, intr-un ambient placut, in cea mai scurta perioada de timp posibila, totul pentru satisfactia beneficiarului, adica a pacientului.
    Dr.Florin Ioan Balanica M.D, Director General Adjunct MEDCENTER
    Dr.Florin Ioan Balanica M.D, Director General Adjunct MEDCENTER:
    Sistemele informatice de la INFO WORLD si-au demonstrat deja eficienta atat in cadrul Centrelor Medicale cat si al Laboratoarelor MEDCENTER. Astfel, unul dintre beneficii ar fi evidenta stricta a pacientilor si a procedurilor medicale efectuate, putandu-se urmari istoricul medical al acestora din momentul in care au apelat pentru prima data la serviciile MEDCENTER. Un alt instrument extrem de util s-a dovedit a fi Laboratory Manager, rezultatele analizelor de laborator putandu-se elibera in cel mai scurt timp posibil atat pacientului cat si medicului trimitator. Utilizarea identificatorilor tip cod de bare elimina posibilitatea aparitiei erorilor umane.



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite