Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Managerial Tools >> Project Management >> Stiri si comunicate

Totalsoft a finalizat implementarea Primavera pentru managementul proiectelor Dafora

30 Martie 2010



Compania specializată în construcții utilitare Dafora Mediaș (DAFR) a anunţat finalizarea cu succes a implementării sistemului de project management Primavera, pentru care TotalSoft este unic reprezentant în România. Soluţia, implementată de TotalSoft până în acest moment în peste 600 de companii din România, este un instrument de planificare şi control al resurselor care oferă inclusiv posibilitatea bugetării lucrărilor în companie pe proiecte, susţinând în acelaşi timp deciziile strategice prin previziuni şi scenarii de tip “what if”?


Prin implementarea sistemului de project management Primavera se urmăreşte monitorizarea activităţii de management de proiect la nivel de proiect şi la nivel de companie, cât şi creşterea capacităţii de raportare şi analiză. Competenţele de management de proiect se vor extinde astfel la nivelul întregii companii, prin punerea la dispoziţia tuturor compartimentelor a bazei de date a proiectelor. De asemenea, sistemul va sta la baza definirii unei linii directoare în derularea proiectelor şi îmbunatăţirii calităţii serviciilor oferite.


Primavera va avea un rol important în definirea strategiei de afaceri deoarece, prin informaţiile pe care le pune la dispoziţie, poate influenţa decizia companiei de a se implica în anumite categorii de lucrări, de a achiziţiona utilaje, în politica de resurse umane (angajarea unor anumite categorii de angajaţi etc.) precum şi în politicile de subcontractare a unor firme partenere.


Ca obiective de bussines în 2010, se intenţionează realizarea tuturor proiectele contractate în sistemul Primavera. Avantajele vor fi că toate şantierele vor dispune de date în timp real şi se va putea face o raportare saptamânală şi lunară bazată pe informaţiile din sistem, completate şi corelate cu alte date din cadrul companiei. De asemenea, se va putea determina cauza problemelor, de orice natură, survenite în proiecte, precum şi luarea deciziilor corecte pentru încadrarea în termene şi bugete.


Cu o cifră de afaceri de 40 mil. euro în 2009 şi aproximativ 1000 de angajaţi, Dafora a câştigat anul acesta un proiect în valoare de 67 mil lei (exclusiv TVA) pentru reabilitarea şi extinderea reţelei de apă şi de canalizare în Municipiul Mediaş.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite