Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Piata networking se stratifica: Juniper isi intareste pozitia

19 Aprilie 2005



  • Extindere in Bulgaria si Moldova


    Dupa circa o jumatate de an de la debutul parteneriatului cu producatorul de hardware de securitate si retea Juniper Networks, cifra de vanzari Datacom pe primul trimestru a depasit cu 52% cifra de vanzari a trimestrului I din 2004. Cresterea inregistrata se explica prin extinderea retelei de distributie, dar si prin diversificarea portofoliului de solutii cu hardware Juniper Networks.
    „Piata de echipamente de securitate a retelelor a evoluat in ultima vreme in asa fel incat nu se mai vorbeste despre Cisco si restul, ci despre Cisco, Juniper si restul“, sustine Mihai Olaru, director general Datacom.


    Tehnologii lider pe piata solutiilor VPN si pe cea de routere
    Pe anumite segmente Juniper Networks este lider recunoscut international, dezvoltand tehnologii proprii cum ar fi SSL VPN pe piata solutiilor VPN si J 2300 pe piata de routere. Aceste tehnologii au fost prezentate prin elemente demonstrative de hands-on in cadrul evenimentului de la Bucuresti din 8 aprilie, „Secure Networking“, urmat de un seminar dedicat partenerilor channel ai Datacom. In ceea ce priveste reteaua de parteneri channel, Datacom a inregistrat o crestere cu 26% fata de octombrie 2004, crestere importanta marcata nu numai la nivel cantitativ, dar si calitativ. Cresterea calitativa se traduce prin faptul ca majoritatea noilor parteneri sunt specializati in promovarea solutiilor hardware de securitate si retea. Dezvoltarea canalelor de distributie are loc si din punct de vedere a profesionalizarii echipamentelor, Datacom lucrand cu reselleri specializati pe provideri de telecomunicatii, networking si securitate pentru consumer, dar si pe verticala de corporate. Directorul general al firmei Datacom a subliniat: „Clientii deja formati ai Datacom simteau nevoia de produse caracteristice pentru securitatea hardware a retelei, pentru rezolvarea necesitatilor prezente a clientilor au aparut produsele Juniper. Ei stiu ce vor sa obtina de la piata si la ce pret“.
    „Dorim sa ne consolidam cat mai bine pozitia de distribuitor de solutii de securitate si networking in Romania si in zonele din jur. Avem potential pentru a depasi domeniul local si national si a ne extinde la nivel international“, a adaugat Mihai Olaru. Ca urmare a succesului inregistrat atat la nivel de reprezentare, cat si la nivelul cifrei de vanzari realizate, luandu-se in considerare oportunitatile de dezvoltare existente, Datacom a anuntat oficial extinderea activitatii in sectorul de solutii de securitate si networking prin preluarea distributiei Juniper Networks pentru Bulgaria si Moldova. In plus, Datacom are in vedere in viitorul apropiat acoperirea Greciei si Ciprului, dar si a Ucrainei in functie de evolutia sa politica.


    Integrarea in UE presupune investitii mai mari in securitatea retelelor
    Reprezentantul Juniper Networks, Ercan Aydin, a declarat in cadrul conferintei de presa: „Romania si Bulgaria se afla in pragul aderarii la Comunitatea Europeana; de aici rezulta o serie de investitii necesare pentru indeplinirea standardelor solicitate de Uniunea Europeana. In aceste tari se desfasoara o serie de proiecte de dezvoltare a infrastructurii, proiecte finantate international care au nevoie de o securitate sporita. Prezenta Juniper in aceste tari a venit la momentul oportun“.
    In functie de produsele de securitate Juniper exista trei tipuri de parteneriate: Elite, Select si Reseller. Pentru parteneriatul de tip Elite, Juniper are in vedere selectarea atenta a numai 2-3 companii determinate sa acorde resurse si interes promovarii solutiilor Juniper Networks, companii specializate in zona de implementari de solutii de networking de mare anvergura; partenerii de tip Select vor fi companii specializate in promovarea solutiilor hardware de securitate si routing.
    Pentru a sustine realizarea cu succes a implementarilor si proiectelor, Juniper Networks impreuna cu Datacom va crea un centru de instruire care sa acorde cursuri de specializare. Trainingurile vor fi organizate local de catre Datacom, in prezent fiind in curs de finalizare acordul cu Juniper Networks pentru crearea unui Centru de Excelenta. Reprezentantul Juniper Networks a anuntat ca o serie din cursurile tehnice incluse in programul de certificari pot fi automat echivalate in cazul in care cursantul detine deja certificari specifice de tip Cisco, fiind necesare insa cursurile si examenele care acopera diferentele specifice produselor Juniper Networks.


    Primele proiecte de implementare Juniper Networks in Romania s-au desfasurat in zona privata datorita calitatii deja recunoscute international a echipamentelor Juniper. Securitatea realizata prin intermediul tehnologiilor Juniper Networks este specifica zonei de core business unde procedurile sunt de tip mission critical. „Corporatiile, in vederea mentinerii si dezvoltarii unor standarde de calitate fata de clientii lor, investesc in solutii care se pot converti in performanta superioara“, a remarcat Mihai Olaru.



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite