Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Servere >> Stiri si comunicate

Intel Xeon 7500 - opt nuclee pot īnlocui 20 de servere vechi

31 Martie 2010



Intel a realizat astăzi tranziția completă către arhitectura “Nehalem” prin lansarea seriei de procesoare Intel Xeon7500. Scalabile de la două la 256-socket-uri, noile procesoare Intel Xeon au o performanţă medie de trei ori mai mare comparativ cu seria existentă Xeon 7400, teste realizate cu ajutorul unor benchmark-uri importante, şi sunt echipate cu peste 20 noi caracteristici de fiabilitate. Caracteristicile de performanţă, fiabilitate şi beneficiile de cost ale procesorului Xeon 7500 vor reprezenta un adevărat catalizator pentru trecerea de la sisteme proprietare la servere standard bazate pe procesoare Intel. Aceste noi capabilităţi permit managerilor de IT să îşi consolideze până la 20 de servere mai vechi, single-core, 4-socket, pe un singur server cu Intel Xeon Seria 7500, în condiţiile în care nivelul de performanţă se menţine constant. În acelaşi timp se reduc cu până la 92% costurile pentru energie, obţinându-se un profit din această investiţie în decurs de numai un an.


“Xeon 7500 oferă capabilități mission-critical segmentului mainstream, realizând cel mai important salt în materie de performanţă, scalabilitate şi fiabilitate,” a declarat Kirk Skaugen, vice president Intel Architecture Group & general manager Intel Data Center Group. Cu noile procesoare Intel Xeon 7500 operaţiunile mission critical, esenţiale pentru companii, devin lucruri obisnuite, simple. Acesta este primul procesor Xeon care dispune de Machine Check Architecture (MCA) Recovery, o caracteristică ce permite colaborarea siliciului cu sistemul de operare şi managerul de maşini virtuale pentru a se recupera de la o eroare de memorie imposibil de corectat, care ar genera o cădere a sistemului, un mecanism care se găsea până acum doar în familiile de procesoare Intel Itanium şi RISC.


Procesoarele din seria Intel Xeon 7500 oferă o scalabilitate unică datorită blocurilor componente modulare ce permit o interconectare Intel QuickPath technology (QPI). Cu ajutorul QPI, pot fi construite sisteme eficiente din punct de vedere al costurilor şi extrem de scalabile, care nu au nevoie de chip-urile node controller ale unor terţe părţi specializate. De asemenea, Intel colaborează cu vânzătorii de sisteme pentru a oferi sisteme “ultra-scale” cu 16 procesoare pentru marile companii şi până la 256 de procesoare plus suport pentru 16 TB (un terabyte = 1024GB) de memorie, pentru “super noduri” de computing de înaltă performanţă, care rulează aplicaţii ce solicită lăţime mare de bandă, cum ar fi analize financiare, prognoze meteo numerice şi secvenţializarea genomului.


Xeon 7500



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite