Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Mobile >> Stiri si comunicate

Blackberry anunță venituri īn creștere pe T4 2009

01 Aprilie 2010



Producătorul canadian de telefoane mobile Research in Motion (Blackberry) a anunțat pe trimestrul patru din 2009 venituri în creștere cu 18% și un profit net în creștere cu 37%, dar cifrele au fost sub estimările analiștilor de pe Wall Street, iar valoarea acțiunilor a scazut cu aproximativ 5 procente. Compania a încasat circa 4,08 miliarde de dolari, iar analiștii estimaseră venituri de 4,31 miliarde de dolari. Veniturile s-au cifrat la 710 milioane de dolari, aproape în linie cu așeptările analiștilor.



Compania a citat reducerile făcute de operatorii telecom pentru a scăpa de stocurile de telefoane, care au dus la un preț mediu pe telefon sub media normală, estimată pentru trimestrul patru. Research in Motion spune că reducerile vor continua să influențeze înasările și pe parcursul anului 2010.


Research in Motion


Ca număr de telefoane vândute, RIM a stabilit un nou record, de 10,5 milioane de telefoane vândute în trimestrul patru 2009. Compania a adunat încă 5 milioane de abonați noi, ajungând la circa 41 de milioane de clienți.



Analiștii spun că Research in Motion începe să se plafoneze pe piața nord-americană, chiar dacă a crescut pe zona internațională, iar acest lucru a atras neliniștea investitorilor de pe Wall Street. Pe întreg anul fiscal, Blackberry a încasat 15 miliarde de dolari și a avut profit de 2,46 miliarde de dolari, față de 11,1 miliarde de dolari încasări și profit de 1,89 miliarde de dolari în 2008.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite