Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

ANCOM vrea un calendar regional al trecerii la digital

01 Aprilie 2010



Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii apreciaza ca o abordare armonizata a utilizarii dividendului digital la nivel regional, prin coordonare bilaterala si multilaterala, este benefica pentru toate statele din regiune. Oficialii care au participat la forumul regional privind Dividendul digital au agreat ca urmatoarea editie a evenimentului sa aiba loc in 2011, la Bucuresti. Reprezentantii autoritatilor de reglementare din regiune au reiterat faptul ca trecerea la televiziunea digitala va fi un proces complex, cu importante implicatii economice si sociale, si ca modalitatea de utilizare a dividendului digital va fi provocarea secolului 21 in comunicatii.


“Coordonarea europeana este raspunsul la aceasta provocare. Doar o reglementare armonizata va oferi utilizatorilor acces la servicii de televiziune digitala si la servicii broadband wireless mai bune si mai ieftine, dar si la o paleta mai larga de servicii wireless inovative”, declara Pham Nhu Hai, seful Directiei pentru Servicii Audiovizuale din cadrul Biroului de Radiocomunicatii al Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor, ITU.


Operatorii care activeaza in mai multe tari din regiune si care au luat parte la cea de-a doua sesiune, precum si reprezentantii marilor grupuri internationale producatoare de echipamente carora le-a fost rezervata sectiunea a treia s-au declarat pregatiti pentru furnizarea de servicii prin intermediul dividendului digital si considera armonizarea utilizarii spectrului, in special a dividendului digital, un factor cheie pentru incurajarea cresterii economice.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite