Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cris-Tim–o retea complexa protejata in toate punctele de BitDefender

19 Aprilie 2005



Ovidiu Florea, Director IT, CRISTIMCris-Tim este, fara indoiala, o poveste de succes. De la o mica afacere de familie a ajuns unul dintre cei mai mari producatori de mezeluri din Romania. Dupa doar 7 ani de activitate, Cris-Tim a ajuns pe primul loc in topul preferintelor consumatorilor de mezeluri din Romania.


In spatele succesului se afla o dezvoltare bazata pe investitii sustinute in puncte cheie, ultimele inovatii din domeniul tehnologiei fiind folosite pentru coordonarea eficienta a intregii activitati. Toate imbunatatirile aduse sistemului de catre administratorii IT de-a lungul timpului au fost implementate datorita nevoii de comunicare rapida si eficienta. In acest moment sunt aproape 100 de calculatoare raspandite in 7 locatii din toata tara, interconectate printr-o retea de tip VPN (Virtual Private Network) construita pe Linux.
Buna desfasurare a activitatii este dependenta de eficienta comunicarii. Protejarea intregului sistem informatic devine in consecinta o problema importanta. Administratorii sistemului au cautat o solutie de securitate eficienta, care:

  • sa ofere protectie proactiva impotriva virusilor
  • sa aiba capacitatea de a detecta si dezinfecta programele periculoase
  • sa beneficieze de suport tehnic non stop, cu posibilitatea de deplasare la sediul firmei in momentele in care aceasta este necesara.


    In urma unei analize de piata au fost implementate in retea simultan, in paralel, solutiile de securitate a datelor cele mai potrivite cu nevoile Cris-Tim iar rezultatele comparatiei au condus catre BitDefender.
    Ovidiu Florea, IT Manager la Cris-Tim declara: „Intr-o zi reusim sa procesam cateva mii de facturi, cu tot ceea ce inseamna acestea. Toata comunicarea se face in timp real, iar pentru buna desfasurare a activitatii era foarte necesara o solutie completa de securitate. Produsele si serviciile BitDefender au fost raspunsul cel mai bine adaptat la nevoile noastre. Testele au demonstrat ca BitDefender este cea mai potrivita alegere iar ajutorul venit din partea specialistilor din echipa SOFTWIN ne-a fost de un real folos.”
    „Reteta” BitDefender pentru Cris-Tim a fost relativ simpla, insa completa: BitDefender 8 Professional Plus pentru protectia statiilor de lucru, BitDefender for File Servers pentru serverele de fisiere, BitDefender for Linux Mail Servers pentru protejarea traficului de mail, iar pentru administrarea centralizata
    a tuturor acestora, BitDefender for Enterprise Manager.
    Inca din faza de testare, produsele BitDefender s-au dovedit eficiente pentru reteaua Cris-Tim. Cu ajutorul BitDefender Enterprise Manager specialistii IT ai Cris-Tim au acum posibilitatea de a administra de la distanta intreaga suita de solutii de protectie. Astfel, afla informatii despre proprietatile sistemului de operare si despre procesele care se desfasoara pe computerele din retea, pot instala de la distanta produsele BitDefender pentru statiile de lucru si pot actualiza centralizat produsele de securitate dintr-o singura locatie din retea.
    Toate calculatoarele angajatilor sunt protejate de BitDefender 8 Professional Plus, instalat de la distanta prin intermediul BitDefender Enterprise Manager. Modulele antivirus, antispam si firewall incorporate in produs tin la distanta de calculatoarele angajatilor amenintarile programelor malitioase. Pentru mai multa siguranta, alertele primite de la BitDefender informeaza despre procesele desfasurate pe calculator si despre potentialele pericole, si cer confirmarea utilizatorului pentru continuare.
    Beneficiile imediate ale instalarii BitDefender for Linux Mail Servers in toata reteaua au fost reducerea de aproximativ 10 ori a mesajelor de tip spam primite de angajati si disparitia mesajelor infectate, traficul de mesaje fiind filtrat la nivelul serverului de mail. Fiind o retea dinamica, in care sunt incarcate si descarcate zilnic documente, au existat momente, anterior implementarii solutiilor BitDefender, cand, din cauza unui fisier infectat, a fost afectata intreaga retea. BitDefender for File Servers scaneaza in timp real fisierele descarcate si urcate, riscurile de infectare devenind practic nule.
    „Suita BitDefender a fost realizata astfel incat sa poata proteja fiecare punct vulnerabil al unei retele de mari dimensiuni. Beneficiile pe care le oferim clientilor nostri sunt viteza de reactie la aparitia unor virusi noi, suportul oferit atat inainte de vanzare, cat si in fazele de implementare si post implementare si protectia in fata atacurilor informatice specifice Europei de Est. Venim astfel in ajutorul clientilor cu o gama completa de produse si servicii capabile sa raspunda si celor mai exigente politici de securitate”, declara Oliviu Talianu, BitDefender Country Manager.
    Tehnologia BitDefender este prima din Europa care a primit certificare din partea ICSA Labs. Pe plan intern, in 2005, pentru al doilea an consecutiv, BitDefender a obtinut cele mai multe Premii IT&C ale Romaniei.
    Solutiile BitDefender sunt recenzate de toate autoritatile internationale in domeniul securitatii datelor–ICSA Labs, CheckMark, CheckVir, TÜV, Virus Bulletin, Red Hat, fiind folosite in prezent de 41 milioane de utilizatori din peste 100 de tari.



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite
    fake
    oare cat a fost spaga?
    04 Martie 2010, 02:07:48