Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

RedHat, spargerea barierelor pentru adoptarea virtualizării

03 Aprilie 2010



Virtualizarea permite utilizatorilor să obţină maximul din infrastructura lor IT prin folosirea unui singur server fizic pentru a rula mai multe sisteme de operare server sau desktop. Virtualizarea hardware foloseşte softul pentru a crea o maşină virtuala (VM) care emulează un calculator fizic. Astfel, se separă sistemul de operare care e izolat logic de serverul gazdă. Prin oferirea de multiple VM deodată se permite rularea a multiple sisteme de operare eterogene pe o singură maşină fizică. În loc să plătiţi pentru multe maşini subutilizate, fiecare dedicată unei aplicaţii specifice, virtualizarea serverelor permite consolidarea pe un număr mai mic de maşini folosite la maxim, în mod optim. Totuşi există încă nişte bariere în adoptarea pe scară largă a actualelor soluţii proprietare, printre care performanţa, scalabilitatea, securitatea, costul sau ecosistemul.


Ca leader în software open source, Red Hat a extins varietatea soluţiilor de virtualizare prin livrarea unei alternative open source pentru organizaţii. RHEV (Red Hat Enterprise Virtualization) este o soluţie globală de virtualizare, cu scenarii de folosire atât pentru servere, cât şi pentru staţii de lucru, care a fost proiectată pentru a depăşi aceste provocări, pentru a debloca o eficienţă operaţională şi de capital fără precedent.
RHEV pentru Servere


Oferă o soluţie completă pentru managementul virtualizării serverelor. RHEV se bazează şi extinde funcţionalitatea platformei RHEL, soluţie de încredere folosită de mii de organizaţii pe milioane de sisteme mission-critical, pentru a sparge barierele către o virtualizare omniprezentă în datacentere. Printre beneficii:


• scalabilitate şi performanţă remarcabile
• securitate de vârf
• cel mai larg ecosistem de hardware si ISV independenţi
• cel mai mic TCO din clasa sa.


RHEV este platforma ideală pentru a construi un cloud privat sau public de maşini Red Hat şi/sau Windows.


RHEL oferă un sistem de operare enterprise complet, cu capabilităţi de virtualizare de tip single-server, incluzând atât tehnologia Xen, cât si KVM (Kernel-based Virtual Machine).


Componentele RHEV

- Red Hat Virtualization Manager pentru Servere – un sistem de management al virtualizării bogat în caracteristici, care oferă capabilităţi avansate atât pentru gazdă cât şi pentru client, incluzând high availability, migrare live, managementul storageului etc.
- Hypervizorul RHEV – un sistem modern de hypervizor, bazat pe tehnologia de virtualizare KVM, care poate fi instalat atât ca un hypervizor bare-metal de sine stătător (inclus în RHEV pentru Servere) sau ca un RHEL 5.4 sau ulterior (achiziţionat separat) instalat ca gazdă de hypervizor.


Caracteristici şi Beneficii

• Migrare Live
• High availability
• Planificarea sistemelor – balansarea încărcării
• Economia de energie
• Mentenanţă controlată pentru sistemul gazdă fără a afecta funcţionarea clientului
• Managementul imaginilor pentru a crea VM noi pe bază de templateuri
• Provizionare redusă prin salvarea diferenţelor unei imagini faţă de template.


RHEV pentru desktop

Oferă o soluţie completă pentru managementul virtualizării staţiilor de lucru.


RHEV se bazează şi extinde funcţionalitatea platformei RHEL pentru a oferi caracteristici şi performanţe de cel mai înalt nivel pentru sistemele de operare desktop de tip enterprise. Cu ajutorul acesteia, întreaga funcţionalitate a unei staţii de lucru este hostată ca desktop virtual pe un server localizat într-un datacenter centralizat. Utilizatorii pot astfel folosi terminale thin-client sau orice configuraţie de PC sau, de ce nu, smartphoneuri şi netbookuri pentru a se conecta la puternicele desktopuri virtuale.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite