Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Modelarea tridimensională cu ajutorul tehnologiilor Blom

04 Aprilie 2010



BlomURBEXTM, Blom3DTM, Blom Obliques Images - sunt doar trei dintre produsele unice dezvoltate de Blom, accesibile individual, dar şi complementare, gândite să genereze noi posibilităţi de explorare a mediului urban.

Modelele urbane tridimensionale produse astăzi de Blom nu mai aduc nici pe departe cu reprezentarea monotonă şi cenuşie de tip “cutie de pantofi”, practicată până nu demult chiar şi de Blom.


Apelând la tehnologii de ultimă generaţie şi la tehnici avansate şi eficiente de producţie, compania abordează acest segment de piaţă de pe o poziţie privilegiată, având mai bine de 200 de oraşe din Europa reprezentate în 3D.


Cu ce a venit Blom nou în ultimii trei-patru ani? Cu o librărie unică de imagini oblice, capturate folosind o tehnologie revoluţionară made in USA, denumită Pictometry®. În ce constă unicitatea acestei tehnologii? În aceea că preia aceeaşi imagine din cinci unghiuri diferite: perpendicular şi din cele patru puncte cardinale, la rezoluţii care variază între 10 şi 15 cm.


Banalele „cutii de pantofi” poartă acum un ambalaj inedit marca Blom, care te ajută să identifici cu uşurinţă o clădire printre zeci de alte clădiri, în cadrul aceluiaşi model. Vorbim acum de reprezentări cât se poate de realiste şi credibile ale mediului urban, prin ataşarea acestor imagini oblice de o calitate excepţională la faţadele clădirilor. „Cutiile de pantofi” prind viaţă, culoare, întregul peisaj urban se însufleţeşte cu realism.


La ora actuală nu există pe piaţă un furnizor de dimensiunea Blom, care să ofere modele atât de detaliate şi precise la preţuri competitive, plecând de la o tehnologie atât de avansată, cum este cea a imaginilor oblice. Denumirea oficială a produsului: Blom3D™.


În Blom3D™ toate clădirile sunt reprezentate ca obiecte individuale, ceea ce permite unei simple versiuni BlomURBEX 3D viewer să vină şi ea cu posibilităţi minime de editare. Cu 3D SDK (un kit software uşor de integrat într-o soluţie existentă) posibilităţile de manevrare sunt, însă, mai generoase: utilizatorul poate opera modificările pe care le doreşte, poate încărca noi clădiri sau poate înlătura clădirile care nu-l interesează, toate modificările fiind salvate local sau încărcate pe server.


Modelul propus de Blom este util într-o serie de industrii şi aplicaţii pentru municipalităţi şi agenţii guvernamentale, pentru domeniul securitate şi intervenţii în situaţii de urgenţă, în industria sistemelor de navigare şi, de ce nu, a jocurilor video şi de divertisment.


Modelele 3D realizate de Blom sunt stocate într-o imensă bază de date conţinând informaţie geospaţială, poate cea mai mare bază de date de acest gen din Europa, denumită BlomURBEX™ (Blom Urban Explorer).


Cum o arată şi denumirea sa, este vorba despre o bază de date unică, ce permite explorarea mediului urban, un fel de combinaţie de hardware, software şi arhive de date disponibile via Internet. Serverul este rapid şi de încredere şi poate fi accesat din orice mediu, printr-o varietate de tehnologii şi aplicaţii, fiind special conceput pentru a deservi milioane de utilizatori.


Principalul său atu constă în aceea că utilizatorul poate accesa toate aceste date online, nefiind constrâns să facă transferul pe propriul server (admiţând că deţine infrastructura care să permită găzduirea unui asemenea volum de informaţie).



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Intrebare
Cate din cele 400 de orase sunt in Romania? 0 banuiesc.
12 Aprilie 2010, 01:44:19
Mihai
Salut, sunt cateva zeci de orase din Romania. Voi cauta harta cu acestea pentru edificare, daca esti interesat.
13 Aprilie 2010, 03:43:43