Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Power Systems implementează soluția antispam Fortimail

07 Aprilie 2010Genesys a implementat in cadrul companiei Power Systems solutia antispam Fortimail dezvoltata de catre Fortigate. Power Systems este o companie dedicata sistemelor de electroalimentare de mica si mare putere, activand pe aceasta piata incepand din 1999. Angajatii Power Systems primeau o cantitate importanta de emailuri nesolicitate (spam) ce ingreuna mult serverul de mail si activitatea zilnica, acestia fiind nevoiti sa caute mesajele legitime printre cele nesolicitate. In plus, datorita spoofing-ului de adrese, serverul lor de mail intra in mod curent pe listele de spam si mesajele trimise nu erau primite de catre partenerii de afaceri in timp util, ingreunand activitatea curenta a companiei. In urma analizei realizate de catre echipa Genesys Systems, pentru a inlatura problemele existente s-a propus implementarea solutiei antispam Fortimail produsa de compania Fortinet. Echipamentul implementat de catre echipa Genesys Systems, ofera o gama larga de optiuni pentru a opri si elimina primirea spam-ului, aplicatie disponibil in 3 moduri posibile de integrare in retea:
- Server de email (gestioneaza ntregul flux de e-mail al companiei).
- Gateway (primeste mailurile si apoi le transmite catre server).
- Transparent (se implementeaza n fata unui sever de email existent si doar scaneaza traficul, fara redirectari).


Pentru implementarea in cadrul companiei Power Systems echipa Genesys Systems a ales modul de lucru Gateway pentru ca acesta modifica modul de lucru al utilizatorilor si nu schimba infrastuctura de comunicatii. Traficul de mail receptionat din exterior a fost directionat catre appliance-ul Fortimail, care il scaneaza de virusi si il confrunta cu regulile antispam, executa operatiunile necesare si il trimite mai departe catre serverul de mail. Motorul antispam si antivirus este adus la zi automat pentru a putea opri cele mai noi amenintari aparute.


Ca urmare a implementarii solutiei Fortimail de catre echipa Genesys Systems, am obtinut beneficii vizibile in ceea ce priveste numarul de mesaje nesolicitate primite care a scazut drastic, pana la limita disparitiei lor in totalitate, lucru care a dus la cresterea productivitatii activitatii angajatilor si a companiei; serverul de mail nu mai primeste mesaje cu adrese destinatie falsa si nu mai trimite mesaje Non Delivery Report (NDR) scazand drastic incarcarea acestuia iar mesajele cu virusi atasati au disparut in totalitate. Integrarea solutiei cu infrastructura existenta a fost extrem de rapida, compania putand benficia de avantajele oferite de aceasta intr-un timp extrem de scurt. Nicoleta Simerea Power Systems.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite