Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Mobile >> Stiri si comunicate

Nokia pregătește un rival pentru tablet-ul iPad

07 Aprilie 2010



Surse din piața IT vorbesc despre faptul că Nokia, cel mai mare producător de telefoane mobile, care a lansat deja un netbook anul trecut, va lansa în 2010 un model de Tablet PC care să concureze cu recent lansat-ul iPad al Apple, care deja a atins vânzări de 300.000 de unități. Un analist specializat în IT a declarat că, la modul cum se mișcă producătorii de componente hardware, acest tablet finlandez se va lansa în toamna anului 2010. El a estimat lansarea în septembrie sau octombrie.


Datorită colaborării recente dintre Nokia și Microsoft, acest tablet ar putea folosi platformele software Windows, spune analistul. Alte surse vorbesc despre un Tablet pe platforma open source MeeGo pe care Nokia o dezvoltă împreună cu Intel. Oficial, compania a refuzat să comenteze aceste zvonuri.


iPad

Alți analiști au avertizat că multe companii vor aduce anul acesta pe piață echipamente Tablet, pe principiul că succesul Apple poate fi copiat. La fel s-a întâmplat și după lansarea iPhone, când s-au lansat echipamente rivale nenumărate după evenimentul Apple.



Apple a confirmat oficial că în prima zi de la lansare s-au vândut 300.000 de tablet-uri iPad. De asemenea, s-au descărcat peste 1 milion de aplicații din magazinul App Store și s-au cumpărat 250.000 de cărți digitale din iBook Store.



Tags: Apple, Nokia, iPad, tablet

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite