Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Samsung promite conversia imaginilor 2D īn 3D

08 Aprilie 2010



A mai rămas mai puțin de o săptămână până la lansarea pe piața românească a televizoarelor Samsung 3D LED : din 15 aprilie televizoarele Samsung 3D ajung în magazinele de pe piața locală. Prețurile televizoarelor LED 3D încep de la aproximativ 2000 euro. Samsung o experienţă 3D HDTV interesantă prin intermediul unei tehnologii proprii. Primul procesor 3D Hyper Real încorporat este optimizat pentru a permite compatibilitatea cu mai multe formate 3D dar și conversia în timp real de la 2 D la 3D. Tehnologia poate fi aplicată la orice tip de imagine 2D. Mai mult, utilizatorii pot ajusta gradul efectelor 3D după preferinţă, din meniul televizorului. De asemenea, orice continut 3D poate fi transformat si vizualizat oricand in format 2D normal.


Samsung LED 3D TV


“Samsung a continuat să facă investiții semnificative în tehnologia 3D după ce, în 2007, a adus primul HDTV 3D pe piaţă, noua gamă completă de 3D entertainment va intra și în locuinţele utilizatorilor din România în numai câteva zile”, spune Raul Filip, AV Division Manager în cadrul Samsung Electronics România. Samsung este prima companie la nivel mondial care integrează tehnologia de conversie 2D la 3D la modelele comericale. Conversia 2D către 3D este o tehnologie care estimează adâncimea profunzimii analizând perspectiva fiecărui obiect care se axează pe nivelul de focalizare al imaginilor 2D şi care crează imagini stereoscopice binoculare bazate pe informaţiile despre profunzime. Tehnologia constă în parcurgerea a patru paşi: pre-procesarea imaginilor, estimarea profunzimii, post-procesarea informaţiilor despre profunzime şi crearea imaginilor stereoscpice binoculare.

Performanţa unei conversii 2D către 3D este determinată de tehnologia de estimare a profunzimii, dezvoltată de Samsung Electronics. Tehnologia extrage informaţii optime despre profunzime din imaginile 2D, combinând analize temporale şi spaţiale de informatii despre pixeli. În plus, aceasta grupează imaginiile introduse în peste 500 de milioane de categorii şi extrage informaţiile despre profunzime. De asemenea, tehnologia detectează automat ariile pe care utilizatorii le privesc cu atentie pentru a oferi efecte 3D mai naturale în timp real.




Televizoarele LED dispun de conectivitate Internet@TV ce include primul magazin de aplicaţii HDTV, Samsung Apps, permiţând utilizatorilor să descarce şi vizualizeze aplicaţii pe ecranele TV. Televizoarele LED 3D sunt cele mai performante și ecologice dispozitive HDTV pe care Samsung le-a lansat. Gama de televizoare Samsung LED HDTV 3D pentru 2010 include seriile 7000 și 8000. Promoțiile de lansare vor include două perechi de ochelari 3D activi ce vor fi oferite cumpărătorilor de televizoare LED 3D.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite