Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Maguay implementează o platformă e-learning la UMF Iaşi

08 Aprilie 2010



Compania Maguay a anunţat lansarea proiectului de implementare a platformei de e-learning la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa” Iaşi, pentru studenţi, masteranzi, doctoranzi şi rezidenţi, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, valoarea totală a proiectului fiind de 6.418.136 lei.
Prin implementarea acestui proiect, universitatea va dispune într-un an de zile de un portal web, care îi va permite extinderea (virtuală) a sălii de curs în interiorul campus-urilor studenţeşti, a căminelor, acasă şi la serviciu, ceea ce va aduce beneficii tuturor celor implicaţi în procesul de învăţământ. Portalul va permite accesul unui număr de până la 1.000 de utilizatori interni.
Prof. dr. Vasile Astărăstoae, rector Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi a declarat că, în viitor, va fi funcţional şi un birou electronic pentru informaţii (diferite formulare de la secretariat, de exemplu, vor putea fi trimise online către studenţii care le-au cerut).
Printre beneficiile aduse cursanţilor se numără accesul la toată documentaţia de curs, accesul la majoritatea documentaţiei suplimentare de curs, examinarea transparentă şi obiectivă realizată integral prin mijloace electronice (verificări pre-examen, teste şi evaluări scrise), dezvoltarea unui mediu colaborativ atât între cursanţi, cât şi între aceştia şi cadrele didactice, dezvoltarea deprinderii de a utiliza tehnologii noi pentru a creşte eficienţa activităţilor derulate.
Un alt grup de beneficiari îl reprezintă cadrele didactice de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi. Prin utilizarea platformei de e-learning acestea vor fi mai eficiente în activitatea desfăşurată, fiind scutite de o parte a muncii administrative. Astfel, cadrele didactice îşi vor putea aloca mai mult timp activităţilor ştiinţifice datorită scăderii duratei de elaborare şi a producţiei materialelor de curs. De asemenea, vor fi scutite de rezolvarea unor contestaţii referitoare la instrumentele şi metodele de evaluare folosite şi vor putea colabora mai uşor atât între ele cât şi cu studenţii
Soluţia propusă pentru platforma de e-learning este o soluţie personalizată, bazată pe platforma Microsoft Learning Gateway. Este prima implementare de acest tip realizată de Maguay.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite