Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Sistem informatic pentru agentiile de turism

19 Aprilie 2005



Sistemul este conceput pentru informatizarea activitatilor dintr-o agentie de turism indiferent de specificul acesteia (tour-operator, detailista, filiala). Este proiectat sa functioneze atat in regim monouser, cat si multiuser.
Sistemul este structurat pe doua module principale si anume: modulul operativ si modulul financiar-contabil.


1. Modulul operativ
Acest modul este destinat rezolvarii solicitarilor clientilor privind serviciile oferite de agentie anume: ticketing, turism intern, asigurari medicale, transport turistic, diverse servicii.
Functiile principale ale modulului sunt:

  • Evidenta clientilor
  • Evidenta companiilor aeriene
  • Evidenta tarifelor aeriene
  • Evidenta contractelor si a tarifelor interne
  • Evidenta cursului valutar zilnic
  • Editarea documentelor specifice serviciilor vandute (voucher, BOT)
  • Editarea documentelor de plata (factura fiscala, factura proforma, factura-chitanta)
  • Editarea de rapoarte privind incasarile si realizarile zilnice sau pe anumite perioade pe tipuri de activitati
    Acest modul permite centralizarea lunara a datelor de la filialele situate in alte locatii prin internet.


    2. Modulul Financiar-Contabil
    Acest modul asigura prelucrarea contabila a tuturor tranzactiilor efectuate cu modulul OPERATIV si obtinerea tuturor rapoartelor specifice. Modulul contine si aplicatia pentru calculul si evidenta drepturilor salariale.


    Sistemul este implementat intr-un numar de peste 10 agentii din BUCURESTI si din tara, printre care mentionam: VISIT, VIA-CLUB, KRON-TOUR, TERRA TRAVEL, MITTO, APSA TRAVEL.


    INFOTURISM, fostul Centru de Calcul al Ministerului Turismului, este o firma IT cu o experienta de peste 30 de ani in elaborarea de produse informatice pentru industria turismului. In prezent, INFOTURISM SA, societate pe actiuni cu capital total privat, ofera pe langa sisteme informatice pentru hoteluri, agentii si schimb valutar si alte aplicatii informatice:
  • Evidenta marfuri si ambalaje
  • Salarii si evidenta personal
  • Evidenta mijloace fixe
  • Contabilitate sintetica si analitica
  • Retetar


    Pe langa activitatea de informatica, INFOTURISM SA se ocupa si cu organizarea de conferinte, simpozioane, cursuri si receptii in propriul Centru de Conferinte compus din 3 sali de conferinte cu capacitati de 40, 50 si 200 de locuri, 3 sali pentru “coffee break” si o terasa acoperita cu o suprafata de 400 mp. Salile sunt climatizate, au echipamente de sunet, traducere simultana, proiectie, birotica. Se ofera servicii de catering, parcare gratuita de 100 de locuri.



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite
    annelise
    va rog sa-mi spuneti daca agentiile de turism trebuie sa emita chitanta si FACTURA FISCALA pentru o asigurare complexa pt. calatorii in strainatate sub 30 de zile VA MULTUMESC
    17 Iunie 2009, 02:30:05
    Mihaela Anagnost
    va rog sa imi transmitieti costurile de achizitionare ale softului pentru agentia de turism si datele de contact. Va multumesc.
    06 Iulie 2009, 10:54:37
    neag valentina manuela
    Suntem o agentie de turism nou infintata si ne intereseaza achizitionarea unui sistem informatic pentru evidenta. Ne puteti oferi un pret, si alte informatii referitoare la licenta , termen si asistenta.
    04 August 2018, 05:25:24