Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Investițiile īn IT cresc īn 2010 - studiu Gartner

12 Aprilie 2010



Investițiile totale în industria IT&C vor totaliza 3,4 mii de miliarde de dolari în 2010, o creștere de 5,3 procente comparat cu 2009, conform companiei americane de analiză. Anul viitor, sumele investite în tehnologie vor depăși 3,5 mii de miliarde de dolari, o creștere cu alte 4,2 procente, dacă se mențin trendurile actuale. "După ce investițiile au crescut în trimestrul patru din 2009, iar începutu de an aduce îmbunătățirea indicatorilor economiei globale, putem spune că 2010 va fi un an de creștere pentru industria IT", a declarat un analist Gartner. O parte din creștere este generată însă de fluctuațiile de curs valutar marcate de scăderea valorii dolarului, a avertizat el. În termeni reali, investițiile IT au scăzut anul trecut cu 1,4 procente și vor crește în 2010 cu 1,6%, a explicat el.


Business IT

Cel mai mult cresc în 2010 investițiile în Servicii IT și Hardware, spun analiștii. Investițiile în hardware ating 353 de miliarde de dolari, plus 5,7 procente comparat cu 2009 (vezi și graficul mai jos). Computerele mobile și investițiile făcute de companii în infrastructură vor crește încasările producătorilor de echipamente. Totuși, nivelul din 2008 nu va fi atins până în 2014, spun cercetătorii industriei. Sistemele de stocare a datelor cresc cel mai rapid ca nivel de încasări enterprise. Partea de hardware a scăzut cel mai mult anul trecut, așa că investițiile vor continua să crească. "Zona de PC consumer contribuie important la creșterea încasărilor globale", a spus analistul.


Pe partea de software, încasările industriei sunt de 232 miliarde de dolari, o creștere de 5,1 procente comparat cu anul anterior. Vânzările de Windows 7 sunt importante și pentru partea de hardware (computere noi), dar și pe partea de software, iar companiile încep să adopte noul sistem de operare. Zona de soluții pentru afaceri va continua să crească, dar creșterea cea mai mare este obținută de platforme (infrastructura).


Serviciile IT ating anul acesta 821 miliarde de dolari, o creștere de 5,7 procente comparat cu anul anterior, spune Gartner. Consultanța și integrarea de sisteme reprezintă zona de creștere maximă pentru 2010.


Industria telecom are afaceri aproape de 2000 de miliarde de dolari, o creștere de 5,1 procente comparat cu anul anterior. Vânzările de telefoane reprezintă circa 14% din încasările totale, iar serviciile de telefonie circa 77%. Producătorii de echipamente pentru infrastructură adună circa 9% din veniturile totale.


(C) MarketWatch.ro



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite