Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Mobile >> Stiri si comunicate

Proiectul MeeGo primește sprijinul comunității Linux

13 Aprilie 2010



The Linux Foundation, organizaţia creată pentru accelerarea creşterii platformei open source, a anunţat că mai multe companii din diverse sectoare s-au angajat să participe sau participă deja la proiectul MeeGo lansat de Intel și Nokia. Printre acestea se numără în prezent Acer, Asus, BMW, EA Mobile, Gameloft, Mandriva, Novell, ST-Ericsson, Wind River, și alții. Participarea la proiectul MeeGo se traduce prin milioane de ore de dezvoltare dedicate compatibilităţii între diverse dispozitive, portabilităţii aplicaţiilor, precum şi experienţelor de utilizare pentru dispozitive bazate pe MeeGo. Contributorii sunt atraşi de MeeGo pentru că extinde raza de interacţiune dincolo de simplul nivel de smartphone, ajungând să includă televizoare conectate, sisteme de infotainment ce pot fi utilizate în diverse vehicule, netbook-uri şi multe altele.


Proiectul MeeGo reuneşte platformele Moblin, de la Intel, şi Maemo, de la Nokia, ambele bazate pe Linux. O prezentare (http://meego.com/community/blogs/imad/2010/day-1-here-opening-meego-development) a infrastructurii de distribuţie şi a sistemului de operare MeeGo a devenit disponibilă luna trecută, iar prima lansare a MeeGo este estimată pentru cel de-al doilea trimestru al acestui an, cu aplicaţii disponibile atât în Intel’s AppUp Center, cât şi în Nokia Ovi Store.


Platformă de software open source MeeGo va contribui la reducerea fragmentării şi complexităţii pieţei, ajutând în acelaşi timp la accelerarea inovaţiilor în industrie şi diminuarea timpului în care vor ajunge pe piaţă generaţiile viitoare de dispozitive, aplicaţii bazate pe Internet, servicii şi experienţe de utilizare. MeeGo este conceput pentru activităţi de computing în care interacţionează mai multe dispozitive şi mai multe arhitecturi, fiind construit de la zero pentru o nouă clasă de dispozitive de computing puternice.


Co-preşedintele MeeGo Technical Steering Group, Imad Sousou - Intel, şi Ari Jaaksi, Vice Președinte al MeeGo Devices - Nokia, vor ţine discursuri în cadrul Summit-ului de Colaborare al Fundaţiei Linux, ce are loc săptămâna aceasta, în data de 14 aprilie 2010. Întâlnirile pentru proiectul MeeGo se vor derula în cea de-a 2-a (15 aprilie 2010) şi a 3-a zi (16 aprilie 2010) a Summit-ului. Pentru mai multe informaţii despre programul Summit-ului, vă rugăm să accesaţi: http://events.linuxfoundation.org/events/collaboration-summit/agenda



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite