Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Servere >> Stiri si comunicate

IBM lansează primele servere blade cu procesoare Power7

13 Aprilie 2010



Compania americană IBM a lansat primele servere blade dotate cu procesoarele noi Power7 și a prezentat astăzi varianta accesibilă a sistemului de operare AIX realizat pentru companiile mici și medii. Deocamdată sunt trei servere noi care vor fi disponibile din luna iunie. Procesoarele Power7 au opt nuclee, comparativ cu numai două nuclee pentru versiunea Power6. IBM a anunțat că va vinde și versiuni low end cu o serie de nuclee inactive.


Serverele dotate cu procesoare Power7 cu patru nuclee active vor fi dedicate segmentului IMM, varianta medie are toate cele opt nuclee active, iar serverele de top includ un blade dublu, cu 16 nuclee in total.
IBM a denumit aceste servere PS700, PS701 și PS702 Express. Sunt capabile să includă 128 GB de memorie RAM, dublu față de generația anterioară.


IBM General

Gigantul american a lansat de asemenea AIX 6 Express, noua versiune a sistemului de operare pentru servere, dar care este pentru sistemul limitat la 4 nuclee / procesor și 8GB de RAM / core. Este dedicat clienților mici și medii, au declarat oficialii companiei. Companiile care doresc o experiență mai bogată pot utiliza AIX 7.




IBM a mai anunțat azi Rational Developer pentru Power, platforma de dezvoltare software pentru AIX (C/C++ și COBOL), plus o serie de compilatoare pentru C/C++ și Fortran.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite