Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Industria locală de cablu merge spre consolidare īn viitorul apropiat

14 Aprilie 2010



După un an de reținere, tranzacțiile de tip achiziții și fuziuni vor reapărea în forță pe piața est- europeană și posibil și în România, au apreciat specialiștii telecom reuniți la evenimentul Broadband TV News - Bucharest Business Breakfast. "Consolidarea este mai probabilă în zona de cablu TV decât în cea DTH", a estimat Chris Diazul, unul dintre fondatorii publicației. De asemenea, un trend puternic, care se manifestă în întreaga industrie, este legat de adoptarea masivă a noilor tehnologii - IPTV, televiziune digitală, HD și chiar 3D. Intrarea pe piață a serviciilor digitale terestre (DTT), impuse de Uniunea Europeană prin proiectul dividendului digital, vor fi funcționale foarte târziu, când penetrarea serviciilor comerciale va fi deja foarte mare și nu vor avea un impact real asupra industriei, spun analiștii.


TV News

Oficialii UPC au anunțat în cadrul evenimentului că au adoptat pentru serviciile DTH platforma de satelit Telenor, pentru că sateliții Thor oferă o acoperire mai bună și servicii de calitate superioară. UPC va păstra în România brandul Focus Sat și nu va trece la cel european, UPC Direct, folosit în alte țări europene. Schimbările vor fi resimțite pe piața locală din octombrie / noiembrie 2010, a spus Magnus Ternsjo, managing director UPC DTH. UPC va adăuga noi canale HD și de asemenea din toamnă va aduce un nou echipament receiver cu DVR.



Romtelecom spune că este singurul operator fost de stat din Europa care are acum mai mulți clienți la serviciile TV (Dolce) decât la serviciile de Internet, ceea ce demonstrează focusul puternic spre divertisment al companiei. Mirek Smyk, directorul general TV Business, a declarat că Dolce are o rată foarte bună de retenție a clienților și de asemenea 55% au spus că sunt foarte mulțumiți de serviciile TV.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite