Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Check Point lansează SmartEvent Software Blade şi soluția DLP

15 Aprilie 2010



Check Point a prezentat oficial două noi soluţii de securitate IT, SmartEvent Software Blade, pentru managementul unificat al securităţii şi Check Point DLP, soluţie network-based pentru Prevenirea Pierderii de Date. SmartEvent Software Blade oferă vizibilitate în timp real la nivelul mai multor sisteme de securitate, inclusiv Firewall, Prevenirea Intruziunii (IPS), Prevenirea Pierderii de Date (DLP) şi puncte de lucru finale. Soluţia filtrează volumul zilnic al threat log-urilor şi al evenimentelor, avertizează cu privire la evenimentele critice pe măsură ce acestea se desfăşoară şi le oferă administratorilor de securitate posibilitatea de a opri direct atacurile prin intermediul intefeţei de management.


SmartEvent corelează evenimentele de la diferite soluţii de securitate (Firewall, IPS, DLP, punctul de lucru final, Antivirus etc.), prezentându-le într-o formă consolidată care subliniază incidentele critice de securitate. Evenimentele sunt consolidate şi afişate într-un format clar şi concis – bazat pe stricteţe şi frecvenţă şi care foloseşte reprezentări vizuale, cunoscute sub numele de grafice „doughnut”. În plus, interfaţa SmartEvent le permite administratorilor să adauge protecţii dinamice pentru a remedia rapid atacurile, precum implementarea unor schimbări în regulile de securitate sau blocarea traficului de la anumite surse.


CheckPoint

Caracteristici şi beneficii ale Check Point SmartEvent Software Blade:



- Informarea în timp real cu privire la evenimente şi trenduri prin grafice, tabele sau hărţi care oferă o imagine holistică asupra evenimentelor de securitate.


- O interfaţă unificată monitorizează evenimentele de securitate pentru software blade-urile Check Point şi pentru sistemele terţe, oferind eficienţă îmbunătăţită de administrare şi raportare cu privire la respectarea regulilor.


- Management al ameninţărilor acţionabil care permite afacerilor să blocheze atacurile direct din ecranul de management pentru un răspuns imediat.


- Geo-protecţie avansată care permite blocarea traficului web periculos din regiuni/naţiuni în care gradul de infracţionalitate web este ridicat.


- Ticketing-ul incorporat distribuie incidentele către personalul de securitate, accelerând investigarea evenimentelor.



Noua soluţie network-based pentru Prevenirea Pierderii de Date (DLP) ajută afacerile să schimbe accentul în ceea ce priveşte pierderea de date de la detecţie la prevenire prin protejarea prealabilă a informaţiilor sensibile – regulamente, informaţii confidenţiale şi private – ferindu-le de pierderi accidentale. Check Point DLP oferă definiţii pentru politica de securitate granulară care se aliniază la procesele de date existente ale companiilor, educând utilizatorii cu privire la aceste procese, concomitent cu consolidarea lor. Pe lângă motorul de corelare a diferitelor tipuri de date, care oferă un grad sporit de acurateţe în identificarea breşelor de securitate, Check Point introduce factorul uman în procesul de Prevenire a Pierderii de Date, permiţându-le utilizatorilor să remedieze potenţialele încălcări de securitate în timp real.



Cu Check Point DLP, companiile au posibilitatea de a activa tehnologia UserCheck™ care va alerta angajaţii printr-o fereastră pop-up, sau printr-un e-mail, atunci când informaţiile sunt ameninţate. Angajaţii sunt îndemnaţi să remedieze rapid incidentele, înainte ca acestea să genereze o breşă. Funcţia unică Check Point de remediere de către utilizatori contribuie la educarea acestora cu privire la auto-gestionarea incidentelor şi a politicilor de securitate corporate, în timp ce reduce expunerea IT a informaţiilor sensibile.



Caracteristici şi beneficii ale soluţiei Check Point DLP:



- UserCheck, auto-administrarea incidentelor educă utilizatorii cu privire la regulile de utilizare a informaţiilor şi reduce, astfel, posibilele greşeli, precum şi implicarea IT


- Motorul pe trei niveluri MultiSpect care corelează şi clasifică informaţiile sensibile – inclusiv cele de proprietate intelectuală, date personale de identificare (PII), informaţii legate de reguli (HIPAA, SOX, PCI, DSS etc.)


- Peste 250 de reguli de „best practice” ajustate pentru a optimiza securitatea, performanţa şi pentru a răspunde cerinţelor de complianţă


- Check Point open scripting language creează tipuri de date uzuale fără a fi nevoie de servicii profesionale costisitoare


- Managementul central al regulilor prin Check Point Security Management™ sau Provider-1 permite ca regulile de securitate să fie gestionate într-o interfaţă unică şi intuitivă


- Acoperirea tuturor tipurilor de transport de trafic, inclusiv a tuturor protocoalelor TCP - SMTP, HTTP şi FTP



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite