Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Quest Software: Solutii pentru managementul infrastructurii Microsoft

19 Aprilie 2005



Infrastructura Microsoft a devenit standard global de operare IT atat pentru statii de lucru, cat si pentru servere. Departamentele IT responsabile de infrastructura sunt responsabile de respectarea SLA-urilor (Service Level Agreement) dar, in acelasi timp, trebuie sa isi ajute organizatiile din care fac parte sa tina pasul cu noile tehnologii. Pentru a face fata acestor provocari, profesionistii IT au nevoie de solutii care sa le simplifice procesul de management si sa le faca munca mai eficienta si mai productiva.
Quest Software (Microsoft’s 2004 Global Independent Software Vendor Partner of the Year), acum incluzand personalul si produsele firmei Aelita Software, livreaza produse care raspund acestor deziderate.


Produsele Quest permit profesionistilor IT:

  • Sa simplifice infrastructura pentru a reduce costurile legate de software, hardware si management
  • Sa automatizeze deployment-ul si administrarea pentru a minimiza intreruperile la utilizatorii finali si riscurile la migrare
  • Sa securizeze mediul Windows pentru a preveni atacuri intentionate si accidente.


    Quest livreaza solutii care permit managementul la nivel de expert al infrastructurii Microsoft precum si migrarea acesteia de la versiunea anterioara. Aceste solutii sunt focalizate pe trei zone ale infrastructurii Microsoft: Active Directory, Exchange si Windows. Pentru fiecare din aceste trei zone, Quest livreaza procese securizate si capabilitati comprehensive de administrare, migrare, raportare, recuperare si audit.


    Produsele Quest sunt folosite in prezent de peste 18.000 de companii din lumea intreaga, din care 75% sunt in lista primelor 500 de companii alcatuita de Fortune.


    Active Directory
    Active Directory este crucial in operarea Windows, retelelor si aplicatiilor ce folosesc servicii de directoare. Ca lider in managementul Active Directory, Quest ajuta administratorii, operatorii de help desk si utilizatorii cu produse puternice de administrare securizata a directoarelor.
    Solutiile de migrare Quest ofera capabilitati comprehensive pentru restructurarea Active Directory si migrarea de la Windows NT si Novell NDS. Aceste solutii, care au fost folosite pana in prezent la migrarea a peste 6 milioane de conturi utilizator la Active Diretcory (inclusiv de Microsoft), permit:

  • Imbunatatirea administrarii Active Diretcory si automatizarea gestionarii conturilor utilizator
  • Diagnosticarea si rezolvarea rapida a problemelor de performanta
  • Recuperarea datelor din Active Diretcory, System State si Group Policy
  • Auditarea permisiunilor si a membrilor de grupuri
  • Simplificarea proceselor de migrare si restructurare Active Diretcory


    Exchange
    Microsoft Exchange este, fara indoiala, una dintre aplicatiile cele mai „business critical” dintr-o organizatie, dar in acelasi timp si una dintre cele mai complexe de gestionat. Cresterea puternica a ratei de utilizare a e-mail-ului are ca efect cresterea necesitatilor de trafic, a necesitatilor de stocare dar, in acelasi timp si a problemelor de suport. Administrarea Microsoft Exchange devine mai dificila, necesita mai mult efort si este predispusa la mai multe erori.


    Quest livreaza solutii care sa simplifice, sa automatizeze si sa securizeze infrastructura Exchange cu analize detaliate si asistenta pentru imbunatatirea performantelor. Indiferent daca e vorba de o organizatie care migreaza de la Exchange 5.5 sau Exchange 2000, Quest ofera capabilitati comprehensive de migrare rapida si in conformitate cu procesele de business ale organizatiei. Solutiile Quest pentru Exchange permit:

  • Gestiunea inteligenta a infrastructurii Exchange „mission-critical”
  • Gestiunea casutelor postale si a folderelor publice
  • Automatizarea, securizarea si asigurarea acuratetei listelor de distributie
  • Efectuarea de recuperari la nivel de mesaj din backup-uri existente
  • Migrari securizate cu ZeroImpactTM asupra utilizatorilor


    Quest asigura organizatiile ca serviciile lor de e-mail vor lucra eficient si la intreaga capacitate in fiecare zi, toata ziua, chiar si in timpul migrarii.


    Windows
    Gestiunea eficienta si proactiva a infrastructurii Microsoft este un factor esential pentru succesul unei organizatii. Dar in timp ce multe echipe de administratori de sistem isi micsoreaza numarul de membri, trebuie facut fata unui lucru mai inteligent si mai rapid. Quest livreaza solutii care fluidizeaza managementul mediilor Windows. Simplificand si automatizand sarcinile zilnice de administrare Windows, Quest ajuta la descoperirea, recuperarea si protejarea infrastructurii Windows, toate acestea de la o singura consola. Solutiile Quest pentru Windows permit:

  • Efectuarea de diagnosticari si depanari fara agenti
  • Automatizarea proceselor de backup si efectuarea de recuperari de sistem in 10 minute
  • Analiza, deployment-ul si urmarirea patch-urilor
  • Gestiunea eficienta a event log-urilor in conformitate cu politicile de audit ale organizatiei
  • Auditarea schimbarilor de configuratii
  • Migrarea si consolidarea online a file server-elor si print server-elor


    MOM (Microsoft Operation Management)
    Pachetele livrate de Quest Software pentru interfatarea cu MOM (Troubleshooting Management Packs for MOM), ofera o imagine grafica in timp real a elementelor de performanta ce permite administratorilor sa gaseasca si sa solutioneze rapid problemele de performanta din infrastructura Microsoft. Ele lucreaza cu MOM pentru a detecta, diagnostica si rezolva problemele operationale in mediile Exchange, Windows, Active Directory si SQL Server.



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite