Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Panasonic transmite 3D open-ul Roland Garros

16 Aprilie 2010



Panasonic a anunţat astăzi încheierea unui parteneriat cu Federaţia Franceză de Tenis (FFT), Orange şi Eurosport pentru transmiterea live a open-ului de tenis de la Roland Garros, în sistem 3D. Panasonic România a anunţat de asemenea că pregateşte câteva spaţii publice unde se va putea urmări turneul de tenis în format 3D, mai multe informaţii despre acestea urmând să fie anunţate în perioada următoare. Panasonic este principalul promotor al tehnologiei 3D şi consideră ca după succesul parteneriatului cu AVATAR, Roland Garros va fi a doua piatră de temelie a industriei 3D.


“Încă de la începuturile transmisiilor TV de la evenimente sportive, turneul de la Roland Garros a fost un promotor al inovaţiei şi suntem foarte mândri că ediţia din acest an este primul turneu de tenis ce va beneficia de transmisii live 3D, pe o scară atât de largă”, adaugă Michel Grach , Media Director al Roland Garros. Turneul de ten va avea loc în perioada 23 mai – 6 iunie 2010 şi este unul dintre cele mai prestigioase evenimente din calendarul sportiv şi marele şlem cu audienţa TV cea mai mare din Europa. Pentru prima dată în istorie, pasionaţii de tenis de pe bătrânul continent vor putea viziona turneul în sistem 3D, în anumite locaţii, intrând realmente în atmosfera de la Roland Garros. Meciurile transmise 3D, în direct, vor fi cele din arena centrală, Philippe Chatrier.


Evenimentul va fi transmis prin ADSL şi fibră optică către abonaţii Orange din Franţa, pe un canal dedicat. În plus, graţie camerelor de filmat profesionale furnizate de Panasonic, Orange va putea înregistra imagini 3D din culise cu ajutorul cărora va putea crea reportaje 3D de la faţa locului. Un documentar special 3D va fi produs după încheierea turneului de tenis şi va fi difuzat tot pe canalul special Orange TV. Mai mult, întregul turneu va fi transmis în sistem 3D în numeroase magazine din Franţa.


“Lansarea primelor modele de plasme Viera Full HD 3D cu diagonala de 50 inch şi a primelor playere Blu-ray 3D în Europa, în această primăvară, va marca începerea unei noi ere în domeniul divertismentului. Colaborarea dintre Panasonic, Orange, Eurosport şi FFT este un mare pas înainte şi va arăta potenţialul pe care îl au nu doar producţiile 3D de la Hollywood, dar şi evenimentele sportive transmise live, în trei dimensiuni. Transmisiile de la un eveniment atât de prestigios cum este Roland Garros vor stimula imaginaţia audienţei şi vor marca un punct de hotar pentru evoluţia viitoare a televiziunii 3D”, spune Laurent Abadie, CEO şi Presedinte la Panasonic Europe.


Eurosport va primi semnalul 3D transmis de Orange şi va furniza mai departe conţinutul 3D prin satelit către mai mult de 3.000 de magazine din 58 de ţări europene, în afara Franţei, unde curioşii vor putea urmări evenimentul pe plasma 3D Panasonic VT20. Dealerii participanţi la acest program vor apărea listaţi în curând la adresa: http://fullhd3d.panasonic.eu/en_GB



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite