Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Oracle cumpără producătorul software Phase Forward

18 Aprilie 2010



Gigantul software american Oracle va plăti 685 de milioane de dolari pentru furnizorul de software medical Phase Forward. Printre cele mai apreciate produse ale companie se numără o aplicaţie pentru testarea clinică a noilor produse medicale. Oferta Oracle este cu 30% peste valoarea actuală a producătorului software american. Phase Forward ar putea ajuta de fapt compania Oracle să obţină mai multe venituri din zona serviciilor medicale, pentru că în Statele Unite şi ţările dezvoltate sistemul de Sănătatefoloseşte din ce în ce mai mult astfel soluţii software şi hardware avansate.


Oracle HQ



Oracle demonstrează astfel că nu se va abţine de la noi achiziţii, deşi a cheltuit 42 de miliarde de dolari în ultimii cinci ani pentru a cumpăra în tital 62 de companii software. "Compania încearcă să descopere şi să cumpere orice tehnologie software înainte să devină un succes şi să fie prea scumpă pentru o achiziţie", a explicat strategia un analist american. În ultimii cinci ani, circa 23 de companii achiziţionate de Oracle produceau software dedicat anumitor industrii, precum retail, telecom şi acum segmentul medical. Achiziţia Phase Forward arată tocmai faptul că Oracle va continua acest focus pe diversele industrii în care vede potenţial de creştere.


Phase Forward este o companie inovatoare pentru că oferă accesul la aplicaţii ca serviciu (SaaS), iar pe viitor probabil că se va extinde în zona de servicii cloud computing. Aplicaţiile companiei au fost folosite la peste 10.000 de teste medicale organizate de peste 300 de companii, printre care GlaxoSmithKline, AstraZeneca şi altele.


Oracle speră să termine integrarea Phase Forward pînă la jumătatea acestui an.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite