Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Panda lansează în România Cloud Internet Protection, soluție SaaS

19 Aprilie 2010Panda Security, lanseaza noua solutie de securitate SaaS (security as a service), Cloud Internet Protection, destinata protectiei tuturor resurselor companiilor impotriva amenintarilor de pe Internet: virusi, spywarec, dar si atacuri botnet sau de tip phishing, script-uri malitioase si alte atacuri complexe Web 2.0. De asemenea, ofera protectie P2P si securitate impotriva vulnerabilitatilor browser-ului de internet.


Panda Cloud Internet Protection include capabilitati de control al accesului, permitand filtrarea URL-urilor si limitarea utilizarii aplicatiilor Web 2.0 (retele sociale, bloguri, streaming, webmail si mesagerie instant), limitare realizata prin tehnologii de clasificare a paginilor web cu continut dinamic (DCCTM, Dynamic Content Classification Technologies). Solutia se integreaza de asemenea cu LDAP/AD pentru autentificare. Panda Cloud Internet Protection include, de asemenea, un modul care detecteaza si stopeaza scurgerile de informatii prin HTTP / HTTPS (inclusiv webmail, mesagerie instant, incarcari de fisiere etc), protejand astfel informatiile confidentiale si respectand politica de securitate a companiei.

Panda Cloud Internet Protection


Solutia de securitate este gestionata printr-o consola web care ofera analiza in timp real si rapoarte consolidate, datorita tehnologiei NanoLog (tehnologie care permite consolidarea informatiilor din mai multe locatii, stocarea acestora in fisiere de dimensiuni mici si accesarea rapida, in timp real, a acestora). Astfel, administratorii pot gestiona, dintr-un singur loc, via Internet, protectia intregii retele, inclusiv sucursale, utilizatorii de la distanta sau mobili, precum si aces web de la dispozitive mobile conectate la reteaua companiei.


Spre deosebire de solutiile traditionale de securitate, implementarea Panda Cloud Internet Protection nu necesita nici o investitie in software sau hardware, aceasta fiind asigurata printr-o retea de severe extinsa la nivel mondial, capabila sa asigure fiabilitatea si timpii optimi de raspuns (mai putin de 15 microsecunde). In consecinta, costurile de mentenanta si consumul de resurse IT sunt reduse semnificativ, in conditiile asigurarii unei protectii sporite a retelei si usurintei in utilizare.


Solutia Panda Cloud Internet Protection este conceputa pe baza arhitecturii SaaS multi-user. Log-ul si politica de management sunt centralizate, iar politicile definite de companie opereaza pe gateway-uri de procesare din intreaga lume. Fiecare gateway poate administra 250000 tranzactii pe secunda, adica intre 50-100 de ori mai mult decat alte servere proxy.


Cloud computing


Concept nou si dezbatut mult in ultimii ani, “Cloud computing” presupune furnizarea resurselor informatice externe (software, spatiu de stocare, putere de calcul) prin intermediul internetului, sub forma de servicii, catre diversi utilizatori. Mai ales in contextul crizei actuale, in conditiile in care companiile planifica cu mult mai multa atentie investitiile in infrastructura IT si constientizeaza tot mai acut costurile de mentenanta ale acestor infrastructuri, tot mai multi furnizori IT&C se orienteaza catre oferirea solutiilor proprii sub forma de SaaS (“Software as a Service”), dezvoltatorii de software si aplicatii fiind cei mai avansati in acest domeniu.


Piata Europeana SaaS este estimata de analisti la 1.5-2 miliarde Euro in 2009, cu o previziune de crestere intre 30-40% in fiecare din urmatorii ani. In Romania, ne asteptam ca piata sa creasca cu cel putin 20% in urmatorii ani, ceea ce pozitioneaza acest segment ca avand cea mai mare crestere din piata IT&C si in conditiile in care ale segmente se lupta pentru a avea crestere. Pana acum, in Romania, cloud computing a fost popular mai ales in randul companiilor mici, care se confrunta cu lipsa personalului IT si care nu au puterea de a investi si mentine in infrastructurile IT de care au nevoie. Totusi, incepand cu 2009, se constata ca mari companii se orienteaza din ce in ce mai mult catre “cloud services”, in conditiile in care aplicatiile tip “enterprise”, integrarea datelor lor, securitatea solicitata devin toate accesibile mult mai rapid si ieftin.


Studiile in randul managerilor IT arata ca securitatea datelor se afla in primele 3 optiuni de solutii achizitionate sub forma “Software as a Service”, nivelul de securitate oferit de furnizorii de servicii “cloud”fiind de multe ori acelasi sau chiar mai bun decat cel asigurat intern, de companiile client. In cadrul solutiilor de securitate, serviciile de content security (web, email, antivirus etc) au avut cea mai mare crestere – peste 50% in 2009 fata de 2008. Estimarile de crestere pentru 2010 sunt foarte optimiste.


Panda Security, “The Cloud Security Company”, se inscrie in randul companiilor inovatoare din acest domeniu, considerand ca “Security as a Service” reprezinta cea mai eficienta forma de protectie pentru utilizatori, mai ales in conditiile actuale, cand atacurile informatice cresc in amploare si complexitate.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite