Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

România prezintă la Hanovra cele mai noi produse şi tehnologii hi-tech

19 Aprilie 2010



Sub sloganul “Romanian Innovation Spirit”, Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică va prezenta rezultatele cercetării din România în perioada 19-23 aprilie, la Targul de la Hanovra (Germania) - Hannover Messe, în cadrul unui stand propriu.

“România va fi prezentă la Hanovra cu circa 45 de produse şi tehnologii, între care multe prototipuri. Avem oportunitatea de a prezenta produse şi tehnologii de nivel hi-tech cu accent pe domenii de vârf: nanotehnologii, tehnologii cu utilizarea hidrogenului şi biotehnologii, dar şi din alte domenii”, a spus prof. dr. ing. Adrian Curaj, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică.

Cele circa 45 de produse şi tehnologii vor fi prezentate de cele 29 de institute naţionale de cercetare si companii publice şi private care reprezintă România la eveniment.

Printre expozanţi se numără participanţi tradiţionali la Târgul de la Hanovra, cum sunt: Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice - ICSI Râmnicu Vâlcea, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Textile şi Pielărie.

Institutul Naţional pentru Fizica Laserilor promovează tehnologia obţinerii “cărămizilor inteligente” prin metoda arcului termoionic în vid, aplicată cu succes în componente ale Organizaţiei Europene pentru Cercetare Nucleară (CERN - European Organization for Nuclear Research) şi cu posibile aplicaţii în viitoarea centrală de fuziune nucleară.

Institutul pentru Fizică Tehnică din Iaşi prezintă un echipament de preparare a firelor magnetice compozite cu dimensiuni submicronice, produs apreciat în Statele Unite ale Americii.
ICECHIM va expune modelul funcţional al unui fotobioreactor pentru sechestrarea durabilă a dioxidului de carbon din gazele cu efect de seră.
De asemenea va fi prezentat generatoarul de curent electric cu pile de combustie cu hidrogen realizat de ICSI Râmnicu Vâlcea.

În programul standului ANCS la Târgul de la Hanovra sunt incluse şi două programe zilnice de transmisie live on line, în intervalele orare 11,30-12,00 şi 14,00-14,30 cu prezentări ale activităţii la stand şi a celor mai interesante tendinţe descoperite de specialiştii români printre exponatele Târgului de la Hanovra. Transmisiunile live şi alte materiale de la Hanovra pot fi accesate la adresa www.ancs.gov.ro.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite