Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

iPhone, iPad ridică profitul Apple cu 90%

21 Aprilie 2010



Vânzările excelente ale telefonului iPhone și buzz-ul creat de lansarea iPad au făcut ca Apple să raporteze venituri în creștere cu 48% și un profit net cu 90% mai mare decât pe primul trimestru din 2009. Pentru primele trei luni din 2010, gigantul american a anunțat încasări de 13,5 miliarde de dolari și un profit net de 3,07 miliarde de dolari. Vânzările de terminale iPhone au atins 8,75 milioane de unități, dublu decât anul trecut în aceeași perioadă și peste nivelul din trimestrul patru al anului trecut, când vânduse 8,7 milioane de telefoane. Este pertru prima oară când primul trimestru dintr-un an bate vânzările de Sărbători.

Steve Jobs Apple


Rezultatele Apple vin după ce Intel a anunțat de asemenea rezultate record pentru începutul acestui an. Astfel se înmulțesc semnalele privind ieșirea din recesiune a economiei globale. Yahoo și IBM au anunțat rezultate în creștere și au fost pe profit în primele trei luni din 2010.



Apple a anunțat că a vândut 11 milioane de playere iPod în primele trei luni și aproape 3 milioane de computere Mac. Vânzarea iPad a început în trimestrul al doilea. Începând din 30 aprilie, compania vinde și o versiune mai bună a tabletului, cu conexiune de date 3G.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite