Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Google negociază preluarea ITA Software

21 Aprilie 2010



Google negociază preluarea producătorului de software pentru turism ITA Software, iar acționarii companiei au anunțat că estimează tranzacția la 1 miliard de dolari, scrie presa americană. ITA Software lucrează pentru furnizorii de servicii de turism online, precum Orbitz, dar și pentru Microsoft, care folosește aplicația pe site-urile proprii. Google ar putea folosi aplicațiile ITA pentru a-și îmbunătăți serviciile de căutare pentru zona de turism, pentru a concura mai bine cu Microsoft pe acest segment, spun analiștii industriei. De fapt bătălia este pentru o felie din cele 88,4 miliarde de dolari - valoarea totală a comenzilor online de turism din 2009 în Statele Unite. Tranzacția nu este însă bătută în cuie, spun sursele apropiate discuțiilor.


Jeremy WertheimerJeremy Wertheimer (foto), fondator și director executiv al companiei ITA Software, nu a comentat oficial informațiile apărute în presă.


"ITA Software organizeaza foarte bine informația în turism, iar misiunea Google este să ordoneze informația web la nivel mondial", a explicat un analist Forrester Research. ITA Software este finanțată de General Catalyst Partners, precum și de fondul de investiții Sequoia Capital.


Google a anunțat în ultimele șase luni cel puțin șase achiziții, pentru a se extinde în domenii noi.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite