Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

ANCOM și MCSI vor să aducă Romānia īn Consiliul UIT

22 Aprilie 2010



Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), impreuna cu MCSI si reprezentanta Romaniei pe langa ONU, au lansat la Geneva candidatura Romaniei pentru alegerea in Consiliul Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor (UIT) in cadrul celei de-a 18-a Conferinte UIT care va avea loc in toamna acestui an. De asemenea, cu aceasta ocazie, a fost anuntata si candidatura Romaniei pentru pozitia de membru in Comisia pentru Reglementari Radio (RRB) din cadrul UIT. Este pentru prima data cand Romania propune un candidat pentru un loc intr-una din structurile permanente ale UIT, si anume Comisia pentru Reglementari Radio a Sectorului de Radiocomunicatii (UIT-R), in persoana lui Aurelian Sorinel Calinciuc (foto), specialist al ANCOM cu o vasta experienta si implicare in activitatile organizatiilor internationale de radiocomunicatii.


Aurelian Sorinel Calinciuc„Este o bucurie si o adevarata onoare ca un specialist al Autoritatii sa fie propus drept candidatul Romaniei pentru ocuparea unui loc de membru in Comisia pentru Reglementari Radio din cadrul Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor”, a declarat Catalin Marinescu, presedintele ANCOM. "Este o dovada in plus a expertizei si calitatii dovedite in numeroase randuri de specialistii ANCOM, am mare incredere in candidatura lui Aurelian Sorinel Calinciuc, un profesionist desavarsit care este cu adevarat dedicat domeniului radiocomunicatiilor", a spus el.


Aurelian Sorinel Calinciuc este presedintele Comitetului RAINWAT (Regional Arrangement concerning the Radiotelephone Service on INland WATerways) de peste opt ani, timp in care a coordonat emiterea de reguli care au influentat si modificat reglementari in domeniu ale unor tari europene importante, membre ale Uniunii Europene si din afara acesteia. Sub presedintia sa, Comitetul a reusit si armonizarea reglementarilor aplicabile navelor ce intra pe caile de navigatie interioara europene si arboreaza pavilioanele unor tari non-RAINWAT cu prevederile Aranjamentului Regional RAINWAT. In februarie 2008, Aurelian Sorinel Calinciuc a fost ales membru in echipa CEPT (Conferinta Europeana a Administratiilor de Posta si Telecomunicatii) de pregatire a Conferintei Mondiale de Radiocomunicatii din anul 2012 (WRC-12). In calitate de coordonator european al pregatirilor pentru punctul 1.10 de pe agenda WRC-12 (imbunatatirea securitatii navelor si porturilor maritime impotriva amenintarilor teroriste si pirateresti), Aurelian Sorinel Calinciuc are ca responsabilitate armonizarea pozitiilor statelor membre CEPT si elaborarea propunerilor europene comune (ECPs) pentru conferinta mondiala de radiocomunicatii.


UIT este institutia specializata din cadrul Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) cu sediul la Geneva, avand ca principiu fundamental asigurarea cooperarii dintre sectorul guvernamental si cel privat, pentru dezvoltarea domeniului tehnologiei informatiilor si comunicatiilor la nivelul infrastructurii si serviciilor, in vederea sustinerii procesului de dezvoltare economica si sociala la nivel mondial. Infiintata in anul 1866, UIT numara in prezent 191 de State Membre si peste 700 de Membri de Sector si Asociati, fiind structurata pe trei domenii de activitate: radiocomunicatii, standardizarea in telecomunicatii si dezvoltarea in telecomunicatii. Romania este membra a UIT inca din 1866 si, incepand cu anul 1994, este membra a Consiliului UIT, alaturi de alte 12 tari, detinand 4 mandate consecutive ca reprezentanta a Regiunii C – Europa de Est si Asia de Nord.




Tags: MCSI, ANCOM, telecom, ONU, UIT

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite